Реклама / Ads
7| 5658 |21.12.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Ив. Московски: Българинът не се е отказал от влака

.
Ивайло Московски
Прилагат се всички мерки, за да не фалира БДЖ, каза министър Московски.
 

Всички сме губещи в тази ситуация, коментира по БТВ ситуацията в БДЖ министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. той уточни, че компанията е в тежко състояние, но били важни усилията на всички, за да се изправи тя на крака.

 

В последната седмица се подходи доста разумно и от страна на синдикатите, те разбраха, че в 2012 г. не е възможно БДЖ да предостави такива бонуси и социални пакети, каквито те искат. Бяха тежки и изморителни преговори, особено преди няколко дни преговорите продължиха 13 часа. Влакове ще има, ще се движат, каза министърът.

 

За празниците предварително са заявени и резервирани доста билети. Въпреки стачката българинът не се е отказал от влака. Завишили сме нивото на проверки на всички места, където има концентрация на пътници, добави той.

 

Следващата седмица министър Дянков ще бъде в Германия и там ще говори по темата за мотрисите "Сименс". През януари господин Борисов ще се срещне с канцлера Меркел и темата със сигурност ще бъде дискутирана, явно ще изчакаме тази среща, каза Московски.

 

Прилагат се всички мерки, за да не фалира БДЖ. Искрено вярваме, че в условия извън стачка ще работим така, че да не фалира. Имаме план и визия за това преструктуриране. Съкратените служители са 2000, вероятно следващата година - 2012 ще бъдат съкратени още 500 души заради разреждането на влаковете. От разреждането на влакове чакаме 21-22 млн. Догодина компанията би могла да бъде с резултати, близки до нулата като загуби. Не искаме компанията да реализира повече оперативни загуби. Товарните превози отиват за приватизация, каза Московски.

 

При автобусните превози са разпоредени масови проверки на всички възможни места, където има концентрация на пътници - автогари, жп гари, летища. Превантивният контрол ще бъде много засилен, обеща той.

 

Няма да бъдат заличавани пощенски станции, но ако някъде може да се приложи подход за мобилна пощенска станция, това ще бъде направено, обеща Московски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5417 |08.11.2011 Ив. Московски: БДЖ става „Кремиковци” номер 2 . 12| 5724 |07.11.2011 Ив. Московски: Всички са били наясно какво става в БДЖ . 8| 5170 |04.10.2011 Московски: Приватизираме товарни превози . 26| 5540 |01.08.2011 Кога ще се научи българинът на любезност?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads