Реклама / Ads
5| 5702 |25.12.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Над 4 500 самолетни полета бяха отменени за коледните празници

.
Над 4 500 самолетни полета бяха отменени по целия свят за коледните празници. Причината е вълната от заразени с К19. Авиокомпаниите в световен мащаб отмениха най-малко 2401 полета в петък на Бъдни вечер, който обикновено е натоварен ден за въздушни пътувания, според текущо изчисление на уебсайта за проследяване на полети FlightAware.com. Още близо 10 000 полета бяха забавени.
 

Уебсайтът показа, че 1779 полета за Коледа са били отменени по целия свят, заедно с още 402, които са били насрочени за неделя.

 

Търговският въздушен трафик в Съединените щати и към или извън страната представлява повече от една четвърт от всички отменени полети през уикенда, показват данните на FlightAware.

 

Сред първите американски превозвачи, които съобщиха за вълна от анулирани полети през уикенда, бяха United Airlines и Delta Air Lines, които отмениха близо 280 полета заедно само в петък, позовавайки се на недостиг на персонал на фона на нарастването на инфекциите с COVID-19.

 

Инфекциите с COVID-19 нараснаха в Съединените щати през последните дни поради силно предаващия се вариант Omicron, който беше открит за първи път през ноември и сега представлява почти три четвърти от случаите в САЩ и до 90% в някои области, като напр. Източното крайбрежие.

 

Средният брой на новите случаи на коронавирус в САЩ се е увеличил с 45% до 179 000 на ден през последната седмица, според данни на "Ройтерс".

Ню Йорк съобщи за повече от 44 000 новопотвърдени инфекции само в петък, надминавайки ежедневния рекорд на този щат. Най-малко 10 други щата поставят нови еднодневни рекорди на случаи в четвъртък или петък.

 

Нарастващите хоспитализации удрят особено силно здравните системи в Средния Запад на САЩ, като отделенията за интензивно лечение в Индиана, Охайо и Мичиган се подготвят за най-лошото, въпреки че остават под натиск от по-ранна вълна от случаи на Делта вариант, предаде днес.бг.

 

Във Великобритания много индустрии и транспортни мрежи се борят с недостига на персонал, тъй като болните работници се самоизолират, докато болниците предупреждават за риска от въздействие върху безопасността на пациентите.

Един на всеки 20 лондончани е имал COVID-19 миналата седмица - цифрата може да нарасне до един на всеки 10 до началото на следващата седмица, според данни, публикувани в четвъртък от Службата за национална статистика.

 

Правителствените данни показват рекорден брой от 122 186 нови инфекции в цялата страна в петък, отбелязвайки трети ден, в който броят на известните случаи надхвърля 100 000.

 

Докато последните изследвания показват, че Омикрон причинява по-леко заболяване и по-нисък процент на хоспитализации в сравнение с предишните варианти на COVID-19, здравните служители са предпазливи относно перспективите.

„Има проблясък на коледна надежда... но определено все още не сме в момента, в който бихме могли да понижим тази сериозна заплаха“, каза Джени Харис, ръководител на Агенцията за здравна сигурност на Великобритания, пред Би Би Си.

Франция постигна нов рекорд за заразяване с COVID-19 в петък, като дневният брой надхвърли 94 000, докато хоспитализациите от вируса достигнаха седеммесечен връх, което накара правителството да свика специална среща за понеделник, която може да въведе нови ограничения за общественото здраве.

 

Въпреки несигурността и мрачните новини по света, милиони американци продължиха с плановете си за пътуване през втория празничен сезон, помрачен от пандемия.

 

Ню Йорк планира рязко да ограничи броя на хората, които допуска на Таймс Скуеър за годишното си празнуване на Нова година на открито, в отговор на нарастването на новите случаи на коронавирус, ограничавайки броя на присъстващите на 15 000.

Администрацията на Байдън следващата седмица ще премахне ограниченията за пътуване за осем южноафрикански държави, наложени миналия месец поради опасения относно варианта Омикрон, обяви Белият дом.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5177 |07.11.2019 ”Луфтханза” отменя 700 полета заради стачка . 0| 4966 |08.08.2019 BULATSA обслужи 99 605 полета през юли . 0| 4912 |09.07.2019 Повече от 14 млн. билета бяха заявени за Европейското първенство през 2020 г. . 0| 4619 |21.05.2019 Стачка отмени над 300 полета на ”Алиталия”, засегнати са и българи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads