Реклама / Ads
0| 12348 |03.05.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Народни занаяти и троянска сливова ще привличат гости на изложение в Орешак

.
Посетителите могат да се насладят на демонстрации на различните занаяти - грънчарство, дърворезба, тъкачество, където всеки гост може да се опита да усвои нещо от уменията на майсторите. Ще има изложби на произведения от дърво, мед и ковано желязо на майстори от страната, както и дегустации на троянската слива и сливова ракия.
 
kardjali.jpg снимка Вяра Йовева
Стартира културният туристически сезон в Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в троянското село Орешак. Още в началото на май ще бъдат открити няколко изложби, съобщиха от ръководството на изложението. Посетителите ще могат да се насладят на изложба на художествена обработка на дърво, мед и ковано желязо, авторски изложби на майстори от страната и на троянската слива и сливова ракия.
Майстори от различни етнографски райони на страната ще покажат творенията си.
През август ще бъде организиран традиционният панаир на стоки за бита. Националното изложение е съорганизатор на надпяването със стари градски песни също през август, на Празника на сливата и троянската сливова ракия през октомври и на Деня на народния майстор с организирането на коледно - новогодишна изложба - базар през декември.
В залата за атракции на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата за туристите са организирани демонстрации на различните занаяти - грънчарство, дърворезба, тъкачество, варене и дегустация на троянска сливова, където всеки гост може да се опита да усвои нещо от уменията на майсторите.
Над 100 000 лева са приходите на изложението през миналата година от продажбата на стоки, услуги и входни билети, една голяма част от които са били заделени за откупуването на уникални предмети, изработени от майстори на народните художествени занаяти, за да се попълни фонд "Съвременни народни художествени занаяти". "ФН"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 10406 |27.03.2024 Икономистът Красен Станчев: Преминаването към еврото ще струва около 1 мрд. 200 хил. лв. . 10| 7094 |26.03.2024 Швеция може да участва в модернизацията на Българската армия с противокорабни комплекси, многоцелеви оръжейни системи и високоточни бомби . 3| 2621 |26.03.2024 Икономистът Георги Ангелов: Отлагаме еврото с 2 години със спиралата от избори . 0| 2504 |26.03.2024 Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми с проф. д-р Сабри Джавкайтар на 06.04.24 г. в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads