Реклама / Ads
4| 7209 |17.02.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Нова схема за измама с почивките в Турция

.
Туроператор съчини поредната схема за измама с почивките в Турция, алармираха в редакцията на в. „Торнадо” потърпевши.
 


Агенцията On Travel пуска топ оферти в интернет сайтове за промоции като deals.bg и imasdelka.com на ексклузивно ниски цени. Според горещото предложение 6-дневен престой през април в 5-звездния хотел „Адакуле” в курорта Кушадасъ излиза 250 лв. на човек Десетки клиенти налапали въдицата и си купили ваучери за почивка у съседката ни. Когато обаче идва ред на плащането, им обясняват, че въпросният лукс хотел е запълнен и ги пренасочват към други места с много по-нисък клас. На всичко отгоре ги карат да доплатят още 50 лв. към сумата за неравностойната заменка „6-дневен престой в Кушадъсъ по това време на година действително излиза към 300 лв. Така че On Travel продават пакетите си в интернет на реална цена, а лъжат, че е на промоция”, коментираха пред „Торнадо” от водещ туроператор, който от години работи с Турция като дестинация.

Оказва се, че скандалната фирма се ползва със съмнителна слава в бранша и неведнъж е имало оплаквания срещу нея. Резервациите за хотелите минават през турски агенции, които си партнират с българските. On Travel е запалил партньора си с 20-30 хил. евро и в момента той не може да плати на хотелите. „Въпрос на време е да се повтори случаят със станалата печално известна „Вени тур”, която преди 2 години остави 240 българи да спят на килимчета на улицата пред хотела”, опасяват се туроператори.

„Торнадо” не успя да открие шефовете на агенцията по телефона, за да чуе тяхната версия за измамените клиенти.
В момента има бум на запитванията за почивки в Турция. Българите, които традиционно използват априлско-майските почивни дни, за да заминат зад граница, все повече се ориентират към съседката ни. Една от причините са размирните събития в Египет и Тунис които доскоро бяха едни от най-предпочитаните дестинации, отчитат туроператорите. Въпреки големия интерес от българска страна обаче, родните туристи са едни от най-нежеланите гости за турските хотели. „За тях не е рентабилно да приемат българи, защото цените за нашия пазар са най-ниски. Ако една почивка за иранец или руснак е 40 евро, за родния турист пада до 20 евро. Така всяка година контингентът за българския пазар намалява и вече се отдават по 20-30 стаи на месец, за разпределението на които туроператорите ни се избиват”, казаха от известна туристическа агенция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 8482 |01.02.2011 К. Парамов обяви сделката с дълга за професионална измама, Каролев отрича . 17| 5038 |02.07.2010 Русия променя схемата за Бургас-Александруполис . 0| 5191 |03.03.2010 Подпомагат тютюнопроизводители по нова схема . 14| 5747 |06.03.2009 Цените на почивките по българското Черноморие са паднали с 20%

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads