Реклама / Ads
9| 14830 |03.10.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Ново 20: Лицензът на ”Емко” бил взет заради...опасност от тероризъм

.
От този цех терористи могат да откраднат взривни материали, според Младен Маринов
Главният секретар на МВР Младен Маринов посочи като основна причина за действията на КОС и последвалото отнемане лиценза на ”Емко” опасността от попадане на взривни вещества в ръцете на терористи.
 
В студиото на Би Ти Ви той обясни ,че неговите експерти открили недобра охрана на използваните в работата на предприятието материал. Младенов обвини собствениците на завода в подценяване на охраната. Той обаче не уточни откога е това "подценяване" и къде беше МВР преди една година, защото предприятието работи с пълна пара повече то две години.

Младенов обясни, че опасността от тероризъм в целия свят е голяма и затова трябва да се включим и ние, като прекратим работата на "Емко", за да не бъдат откраднати от там "необходимите за терористичен акт материали" от неизвестни терористи.

Така главният секретар издаде четата и предварително посочи какво ще пише в прословутия доклад на служба КОС, който чакат днес в Министерството на икономиката. Вчера министър Караниколов също даде сигнал, че този път няма да се акцентува върху съхранението на произведената продукция, а на "сигурност за здравето и живота на работещите там хора".

Така изглежда решението на Междуведомствения съвет е предрешено - за да не откраднат терористи взривни материали, лицензът вероятно няма да бъде върнат на 6 октомври. Толкова загрижени за сигурността на хората длъжностни лица в България отдавна не е имало.

Лошото е, че само в "Емко" има такива проблеми, докато в държавните заводи всичко е окей. Сега на Караниколов му остава само да се направи отново на хуманист, който мисли за живота на хората и да отнеме окончателно работата им, чрез която се прехранват. Може да умрат от глад, но не бива евентуално да става инцидент.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 13662 |27.03.2024 Икономистът Красен Станчев: Преминаването към еврото ще струва около 1 мрд. 200 хил. лв. . 11| 7181 |26.03.2024 Швеция може да участва в модернизацията на Българската армия с противокорабни комплекси, многоцелеви оръжейни системи и високоточни бомби . 3| 2677 |26.03.2024 Икономистът Георги Ангелов: Отлагаме еврото с 2 години със спиралата от избори . 0| 2551 |26.03.2024 Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми с проф. д-р Сабри Джавкайтар на 06.04.24 г. в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads