Реклама / Ads
18| 9587 |02.01.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Новогодишен пакет в ски курорт "КУРтала"

.
Когато реших, че ще изкарам една хетеро Нова Година, недораслият ми мозък беше заключил, че явно ще има секс с мъже и изобщо не предположи възможността да получа един голям новогодишен к.р; не знам какво са си били намислили другите ок(у)рилени.
 

Е, животът затова е прекрасен, защото винаги ти го поднасят там, откъдето най-малко го очакваш. Когато платиш някаква сума за някаква услуга, очакваш, че срещу нея, ще получиш очакваната услуга. В частност, ако платиш за новогодишен хотел, на хотелиерите би трябвало да им е ясно, че около Нова година, по нашите географски ширини, обикновено е студено и стаите имат нужда от отопление. Тук, разбира се, аз забравям, че по нашите географски ширини на хотелиерите им е през оная работа за гостите, особено за тези, които са си платили предварително (въпреки че съм убедена, че им е също все тая и за неплатилите предварително, простата логика няма място в техните главици). Тук въобще не се хващаме за дребната подробност, че ни предоставят да спим в стая шесторка, т.е. "хапартамент делукс с опция за истинска любов", защото при 0 градуса всички се събират и се гушкат във вселенско откровение. Може би това е била и тайната идея на организаторите, които са искали да се сближим и да се обичаме и всъщност липсата на парно е била един таен план за нашето общо бъдеще.

Стига с тези общи приказки и философски разсъждения, нека минем към конкретната услуга, а именно хипер-делукс ски КУРорт „КУРтала”  със закрит басейн (по-скоро скрит, т.е не можеш да го откриеш) с телевизор и хладилник във всяка стая (само без твоята), да не забравяме и липсата на отопление, защото собственикът! „не знае как се програмира то” и затова му трябва някой хотелски гост-програмист, по възможност без премръзнали пръстенца, за да може да натиска сложните бутончета по програматора. Явно в този КУРорт се предлага една нова за туризма ни услуга (да не забравяме, че това е най-благодатният за нашата родина отрасъл и той е в едно постоянно развитие).

Тъй като СПА туризмът е малко демоде и много хора го наричат „комунистически”, тези прогресивни умове на българското туристическо съсловие са прокарали истинска пъртина в отворилата се ниша и са измислили прогресивно решение за почивка, така наречената ЛАПНИ почивка, която има и модификация ЛАПНИМИГО почивка. Сега всички си мислят, че при този нов вид туризъм се осигуряват жрици на любовта, но не, това е прекалено ретроградно, идеята е изключително иновативна и адекватна на развитието на съвременното общество. Тъй като според последните проучвания, направени лично от ББ, българското общество забогатява със скоростта на светлината, а жизненият стандарт се е повишил толкова много, че все повече хора не виждат смисъл да работят, а просто си лежат, не правят нищо и само ходят по почивки, от което страда българската икономика, която вече се използва за пример от много изоставащи икономики като шведската, датската и други такива сухарски, маститите първенци на българския туризъм намериха начин да решат проблема с нежеланието за работа на българина и стремежът му към постоянни луксозни почивки.

Това е ЛАПНИМИГО почивката, която прави почивката толкова абсурдно СЮРРЕАЛИСТИЧНО непочиваща, че всичко останало ти изглежда много по-поносимо. Студът и гладът са факторите, които казват решаващата дума в решението на КУРортистите, а непонятно високите цени ги убеждават в грешността на решението да почиват. Тук ще приложа дневникът на една КУРортисктка, прекарала новата година в хипер-делукс ски КУРорт „КУРтала”, която не пожела да остане анонимна, защото не знае, че съм й откраданала дневника.

30 декември 2010

Мило дневниче, днес пристигнахме в хотела, за който си платихме още преди месец. Изненадах се, че трябваше да доплатя всичко останало още преди да съм видяла апартамента, в който ще бъдем, но пък човекът, който ни организира, каза, че няма касов апарат, което ме успокои, после пък се изненадах, че никой не записа данните ми за регистрация, но все пак беше наистина трудно да се намери човек от персонала, така че реших да мисля позитивно и отидох в апартамента за 180 лева на вечер….мило дневниче, не е апартамент, а стая с шест легла, малко ме притесни, че жената, представяща се за управителка ми каза, че тези стаи принципно не се давали на клиенти с лека съзаклятническа усмивка, май искаше да й доплатя нещо за привилегията, че са ни пуснали в стаите за персонала, но тъй като бях взела пари назаем, за да дойда, не можах да го направя. В стаята е малко хладно, но сигурно е защото през деня всички карат и никой не си стои в стаята, сигурно вечер пускат парното. Това, което ми хареса е, че има баня и тоалетна и дори има топла вода.

След като се нанесохме, решихме да изпием по нещо, за да се стоплим, получи се много весела вечер и към 2 реших да си легна. Изненада ме дъхът ми, който се виждаше как излиза от устата, но реших да мисля позитивно и си легнах с дрехите, завих се през глава и явно съм изпаднала в хипотермична кома. Останалите хора от стаята са се прибрали към 4 и са тръгнали на поход в търсене на някой от персонала, който да пусне парното, но уви, явно тези хора не спят при нас, така че всички са се примирили с хипотермичната кома и сме се събудили затоплени от първите слънчеви лъчи.

31 декември 2010

Мило дневниче, днес имам чувството, че съм много позитивна, стори ми се, че радиаторът не е леден, а хладък, което според народните поверия е добър знак. Решихме да кажем на персонала, че явно имат проблем с парното, но те се правят, че не съществуваме, след третия опит, в който управителката ни подмина като несъществуващи, започнах да се притеснявам да не би наистина да не съществуваме, като в онзи филм с Никол Кидман „Другите”. Може би сме умряли през нощта и сега сме само премръзнали призраци. Тази мисъл много ме притесни, но се успокоих, когато някой каза да мислим позитивно и да се прегърнем, значи все пак съществуваме! Оказа се, че управителката само е искала да си помислим, че сме умряли, но накрая проговори. Каза, че нищо не може да направи и даде една духалка на бременната ни приятелка, но след като поискахме и одеяла, каза, че не можело и одеяла и духалка, нали сме шест човека в една стая, трябвало да се прегръщаме!

Разходихме се и като се върнахме се скарахме с управителката, си поискахме парите обратно, но тя ни увери, че вече ги била сложила на срочен депозит и не можела да ги тегли, когато клиентите си поискат. Също така каза, че парното повече нямало да спира. Наистина, за три часа беше страшна жега, но към 10 парното пак спря. Замислих се, че това може би е някаква терапия като контрастните душове, но се притесних, че сигурно ще трябва да доплащаме за нея, а взетите назаем пари вече ми свършваха, та дано не поискат доплащане! Пак говорихме с управителката, дори дойде и собственикът, който преди това ни се беше представил като лифтаджия, явно хората тук са мултифункционални и смесват едната длъжност с другата. Каза, че парното е пуснато, ние отговорихме, че радиаторите са студени…и така 8 (осем) пъти. Най-накрая приятел-програмист отиде да програмира парното, защото собственикът не знаел как. Сега вече можехме спокойно да се отдадем на вечерята за 80 лева, сигурно щеше е много богата и вкусна….Не-е-е! получихме четири топки полуготови салати плюс някакви салами без месо, сигурно вегетариански. После имаше студена риба.
Вечерята беше пиле, но тъй като имаше странно желатинова констистенция, реших, че е по-добре да повръщам от алкохол, отколкото от храна. Отидох в стаята, където някакъв човек си търсеше термобластера и си скубеше косите, така че реших да се напия.

1 януари 2011

Мило дневниче, честита нова година. Не ми е лошо, защото повърнах още през нощта. Цялата новогодишна нощ имахме парно, но сутринта започна да намалява. Подозирайки накъде отиват нещата, решихме да си тръгнем. Обещавам другата година да съм по-позитивна и да гушкам повече хора, както и да не плащам луди пари за нищо, амин!
Не разбирам защо управителката каза „заповядайте пак” !!!

Това е извадка от дневника на една КУРортистка, в който имената и събитията се леко променени, за да не бъдат засегнати трети лица, а крайно драматичните моменти са изрязани, за да не се стига до здравословни проблеми от сърдечен характер.

Ски курорт Картала


Ева Станкова
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5377 |13.12.2010 Полицаи с езици в зимните курорти . 7| 5607 |23.10.2010 Файненшъл таймс: Не инвестирайте в български курорти! . 16| 7578 |09.07.2010 Зима посред лято скапа курорта . 2| 5487 |06.04.2010 Инвеститори в зимните курорти стават хотелиери

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads