Реклама / Ads
4| 5625 |05.02.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Р. Плевнелиев: Държавата беше на място при сделката с АМ "Тракия"

.
Росен Плевнелиев Източник: Вяра Йовева
Ние дадохме пълната свобода на компаниите да преценят хардуера, да преценят по какъв начин ще работят, да си направят план-график, ако трябва да си докарат и всички допълнителни технологии и екстри.
 

Това каза в предаването „Седмицата” на Дарик радио Росен Плевнелиев, министър на регионалното развитие и благоустройството, коментирайки темата, дали от министерството не са дали прекалено обтекаеми критерии и технически изисквания в търга за строежа на Лот 2 от АМ „Тракия”, тъй като най-ниската подадена оферта в него е била от 138 милиона лева, а най-високата 374 милиона лева. „Всъщност от друга страна, ние застанахме много твърдо там, където държавата винаги се е пропуквала, а именно качество, срок, бюджет. Защото еманацията на качествения проджект мениджмънт, какъвто досега липсваше, е именно това, обектът е готов в срок, качествен е и в бюджет. И всъщност цялата тръжна документация беше преработена и ако вие прочетете, вие ще видите, че това е революция за България. Досега такава защита на държавен интерес не е имало. Тоест ние казваме на фирмите, вие трябва да дадете една качествена магистрала, как ще я направите е вече ваша преценка”, добави регионалният министър.

Росен Плевнелиев каза още, че именно тук е много важно ноу хауто на тези, които са подготвили и писали офертите, начинът, по който те са създали механизма, по който ще направят магистрала „Тракия”. „Ние ги помолихме да направят план-графици по един много интересен начин, подготвени, с проценти във времето, разпределени във времето. И в комисията от 9 човека имаме 5-ма пътищари, които изследваха до последната подробност план-графиците, за да се убедим, че компаниите са разбрали за какво става въпрос, защото това може да го видите от план-графика, не от цифрите”, допълни министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5261 |02.02.2010 Разплащаме се с държавата вече on-line . 0| 7270 |29.01.2010 Хотелиери в Слънчев бряг защитават далавери и прецакват държавата . 6| 5553 |22.01.2010 Търг на Земеделското м-во ощетил държавата с 2,7 млн . 3| 4956 |14.01.2010 Държавата трупа борчове, бизнесът си иска парите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads