Реклама / Ads
0| 5047 |01.06.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Почиваме на морето по социалистически - да, ама не!

.
Източник: Вяра Йовева
През този летен сезон хотели на първа и втора линия по плажната ивица, категория четири звезди, предлагат на туристите оптимална цена от 60 до 80 лв. за настаняване “all inclusive”. Това съобщи Байко Байков, от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АББТА), пише Монитор.
 

По думите на Байков тези хотели представляват най-голям интерес за курортистите, защото позволят на семействата предварително да планират бюджета си, без да се налага да правят други разходи.

От тази година за първи път ще бъде въведена персонална отговорност при онлайн продажбите на пакети и всякакви туристически услуги, както и дефинирана работата на онлайн посредника. Засега у нас не повече от 10 туроператорски компании предлагат цялостна продажба на пакети през мрежата. Байков определи като опити за измама факта, че някои туроператори изискват при пазаруване онлайн през гарантирани системи за разплащане като Paypal допълнителен процент върху стойността на продукта.

Байков поясни, че заради кризата ще продължи да процъфтява сивият сектор, където офертите ще спаднат до абсурдни стойности, като 2-5 евро на легло. Недостатък на сега действащата система на инспекция е, че проверките по морето се правят на хотели, които са легитимните, а нелегалните остават в сянка, защото документално те не съществуват, обясни той.

Иво Маринов допълва, че по данни на Националния статистически институт има спад с около 50% на пътуващите към Гърция. Значително по-слаб е потокът на български туристи към Турция. Най-вероятно тези хора ще предпочетат да почиват в България.

Проверка на Frognews.bg показва, че съществуват и много хотели, които предлагат доста по-скъпи оферти. Българите, които може би ще се окажат най-желаните туристи тази година, най-вероятно ще се ориентират към почивна база, която предлага преференциални цени и добро качество на услугите. Не е изключено за поредна година да се натъкне обаче на един от най-сериозните проблеми на туризма у нас - недостатъчните атракции, които предлагат родните хотелиери.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5938 |14.07.2009 Скочиха отново цените по морето . 0| 5572 |19.06.2009 Променят концесионните договори на плажовете по морето . 2| 4942 |17.06.2009 60% от леглата по морето празни . 2| 7590 |26.05.2009 Рентиерите по морето закъсват за клиенти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads