Реклама / Ads
1| 4299 |23.10.2018 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Предколедни програми с ЕКВАТОР.БГ

.
Наближават най-хубавите и светли дни - Коледните Празници. ЕКВАТОР.БГ Ви предлага три варианта за много настроение и заряд в едни от най-красивите градове в Европа.
 

Предколедна Златна Прага

 


.

 

Смята се, че коледните базари в Прага са сред най-красивите в Европа. Най-популярните коледни базари в столицата на Чехия са на централния площад на стария град и на площад Wenceslas. На всеки от тези огромни коледни базари има над 150 къщички, от които да опитате традиционна чешка кухня и да пиете чешка бира.

 Ще предложим разходка по кривите средновековни улички на Старе Место , които водят до Староместске намести  с Тинския храм, Коледния базар и елхата, църквата „Свати Микулаш” и паметника на Ян Хус в центъра на площада и, разбира се, Кметството и един от символите на Прага – световноизвестния Астрономически часовник от 15 в.

Унгелт – най старата митница на града, импозантната църква Свети Якуб, Прашна брана (Барутната кула), великолепния Пражки общински дом , Карловия Университет, най-стария в Централна Европа и театърът посрещал самия Моцарт са сред забележителностите на път за Вацлавске намести и Националния музей.

Ще минете  по прочутия Карлов мост и  разгледате  Пражки Храд и всичките му дворове, Храдчадске намести  с Архиепископския дворец, Шварценбергския дворец и невероятен изглед над Прага, катедралата “Св.Вит”, базиликата “Св. Иржи” , Стария кралски дворец, Златната уличка и Черната кула.

Ако желаете да видите и друг красив базар, предлагаме  отпътуване за един от най-красивите градове в Германия – Дрезден. Градът често е наричан „ Флоренция на Елба“, заради множеството си панорамни гледки. Разглеждане на основните забележителности: Дрезденската църква „ Фрауенкирхе“ , бароковия дворец „ Цвингера“ , състоящ се от 4 здания. В двореца се помещава Дрезденската картинна галерия „ Старите майстори“, където могат да се видят произведения на Рафаело, Тициан, Рембранд и др. и църквата „ Хофкирхе“ .

 

 

Предколедна екскурзия до Виена


.

 

 

Виена е олицетворение на културата, аристократизма и спокойствието. Никъде другаде класическата музика не звучи така мелодично, шоколадът не е толкова сладък и архитектурата не е по-внушителна.

Във Виена има общо 12 коледни базара за добро настроение. Най-големият базар, с над 150 къщички, се намира на централния площад Ратхаусплац . Традиционно от тук можете да си купите коледни лакомства и ръчно изработена украса за елхата и дома и да се насладите на прекрасното предколедно настроение на града.

Разглеждане на: дворецът “Белведере”, един от най-хубавите барокови образци в света, принадлежал на Хабсбургите; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард “Рингщрасе”, изграден на мястото на старата крепостна стена; дворецът “Хофбург” – зимната резиденция на Хабсбургите; Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството – внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият увеселителен парк в Европа “Пратер” със символа на Виена – Виенското колело. Посещение на красивата южна част на Виенската гора, минавайки през романтичната долина Хеленентал, с посещение на абатството “Светият кръст”, където се пазят мощите на последния владетел от династията Бабенберг; разходка в Баден – основан от римляните, градът е известен с термалните си извори.

Шонбрун и неговите красиви барокови градини са абсолютно задължително задължително да бъдат постени за всеки гост на Виена. Построен от известния архитект Фишер фон Ерлах през 17-ти век, двореца днес е част от свтовното културно наследство на ЮНЕСКО.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5186 |28.08.2018 Природа и история в Израел с ЕКВАТОР.БГ . 0| 5023 |14.08.2018 Разходка из светите места Израел и Йордания с ЕКВАТОР.БГ . 1| 5911 |01.08.2018 Коста дел Сол, Коста Бланка и още фантазии с Екватор.БГ . 1| 6870 |10.07.2018 Перлата Мароко с туристическа агенция екватор.бг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads