Реклама / Ads
0| 4596 |04.11.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Прежда Ярн Арт е сред най-търсените прежди в хендмейд нишата

.
В България все по-често започваме да се интересуваме от продукти ръчна изработка, а и самите ние да избираме за свое нови хоби нещо, което да правим със собствените си ръце. У нас ставаме активни наблюдатели на възраждането на стари забравени занаяти, но също така и раждане на чисто нови креативни дейности, използващи силата на творческия ум и сръчността.
 

През последните години в големите областни градове се проведоха и не малко на брой и като разнообразие на тематиката фестивали и събития на открито, посветени на хендмейд продуктите и занаятите. Китни базари по централните улици на София, Търново, Бургас, Плевен и Варна отвориха сергии и привличаха в рамките на няколко седмици погледите на минувачите с красивите си ръчни изделия. Точно като в старото отминало време. Когато се чакаше не Петък вечер, за да ходим на кръчма или бар, а седенките и селските събори. А някои градове дори се превърнаха негласно в център на занаятчийството и ръчната изработка. В Пловдив жителите си имат цяла търговска и занаятчийска градска зона, в която като малки кибритени кутийки симпатично са подредени в лъкатушещия и каращия те нарочно да се изгубиш, за да не си тръгваш от тук, квартал „Капана“. И ако погледнем навътре в малките му магазинчета и външни ателиета и тук ще открием присъствието на преждата Ярн Арт.

 

Какво е Ярн Арт и защо стана толкова популярна напоследък?

 

Ярн Арт е фирма, специализираща в производството на прежда. През годините за нея обикновените хора не бяха чували, но пък крупните производители на луксозна конфекция от топли вълнени дрехи и аксесоари й приписваха качествата на най-добрия материал на пазара. Днес Ярн Арт е всеизвестна марка прежда за не малко дейци от българския хендймейд пазар. С нея освен че те плетат бебешки одеяла, търлъци за настроените на ретро вълна възрастни и аксесоари за коса за младите, се създават и какви ли не други чудни прелести.

 

Достъпна на отлична цена и в различни вариации прежда Ярн Арт от Pleta.bg може да се ползва и за редица други творчески изпълнения. Страхотни плетени кукли се получават с тях и стават супер идея за подарък. С такава прежда дори може да се направи цял пуф, който да си монтирате на терасата и да прекарвате свободните дни под есенното слънце. С прежда Ярн Арт хендмейд творците правят и декорация за винени бутилки и свещници, а дори и дамски чанти, гердани, обеци и гривни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5615 |10.03.2021 Един от най-търсените неврохирурзи - доц. д-р Зафер Токташ идва в София на 19 и 20 март . 17| 8106 |07.11.2020 БНБ предупреждава за ръст на необслужвани кредити . 1| 5487 |15.07.2020 Експерти предупреждават за подвеждащи практики на свободния пазар на ток, на който малките фирми трябва да излязат . 0| 7343 |25.11.2017 Брюксел предупреждава: В България се надува нов имотен балон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads