Реклама / Ads
0| 5162 |22.01.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Променят правилата за ремонт на пътищата

.
Цялата магистрала трябва да е готова през 2012 година Източник: Вяря Йовева
Агенция „Пътна инфраструктура” работи по подготовката на нова документация за провеждането на тръжни процедури по текущ ремонт и поддържане (ТРП), в това число и зимно поддържане.
 

Предвижда се да бъдат разработени нови условия по ТРП и през април месец да бъдат проведени нови търгове за избор на фирми за поддръжка на републиканските пътища. Това каза Божидар Йотов, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”.

„Новите договори ще бъдат с по-голям срок на действие – 4-5 години, като по този начин ще бъдем коректни и към самите фирми. Те ще имат възможност да инвестират в пътно-поддържаща техника, да се подготвят с материали и да извършват в бъдеще една много по-качествена поддръжка на пътищата. Защото ние имаме за цел да приведем републиканските пътища в технико-експлоатационно състояние, съответстващо на европейските стандарти”, каза още Божидар Йотов.

По думите му агенцията смята да разработи Система за следене състоянието на пътищата и да изгради Пътна банка данни. „Липсата на систематични наблюдения върху поведението на настилките не може да даде отговор относно ефективността на прилаганите до момента технологии за строителство и ремонт”, каза Божидар Йотов.

Основен приоритет в работата на Агенция „Пътна инфраструктура” ще бъде завършване на строителството на автомагистрала „Тракия”. Търгът за изпълнител на строителството на ЛОТ2 вече е стартиран. Добрата новина е, че вече има и оценка за въздействие на околната среда за този лот, изчистени са отчуждителните процедури на основното трасе”, каза още той.

Предстои отварянето на ценовите оферти за избора на строител. В процес на подготовка е тръжната документация за строителството и строителен надзор и на другите два лота - ЛОТ 3 и ЛОТ 4. Възможно е тръжната процедура за строителство на ЛОТ 3 да стартира още през следващия месец, а реалното строителство да започне още през юли тази година.

По отношение на ЛОТ 4 – планирано е тръжната процедура за избор на изпълнител да започне през март месец, а през август – и самото строителство. Цялата магистрала трябва да е готова през 2012 година”, допълни Божидар Йотов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5106 |10.12.2009 Спират необезпечени договори, променят тръжната процедура . 0| 5449 |09.12.2009 Променят Закона за обществените поръчки . 0| 4873 |12.11.2009 Ремонтират музеи, театри и галерии с пари от ЕС . 0| 5129 |01.10.2009 ORS ще играе по правилата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads