Реклама / Ads
0| 5782 |10.09.2019 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Радев: Португалските инвестиции в Пловдив създават стотици работни места и перспектива за младите хора

.
Румен Радев със своя гост Източник: Президентство
Португалските инвестиции в Пловдив създават стотици работни места и дават възможност на младите хора за развитие и допълнителна квалификация.
 

Това каза държавният глава Румен Радев при откриването на португалски инвестиционен проект – нова производствена мощност в завод за стъкло в Пловдив. Инвеститорът оповести намеренията си да разшири производството на стъклени опаковки в България, както и да създаде свой регионален офис у нас, по време на работна среща на президента Радев с представители на португалския бизнес в рамките на официалното му посещение в Лисабон през януари т.г.

 

„България и Португалия имат общи приоритети за борба с демографската криза, за задържане на младите хора в страните, за по-видимо присъствие в европейската икономика. Въпреки че географски сме в двата края на ЕС, ние сме много близки в нашия общ стремеж да се превърнем във водещи държави в тази област“, подчерта държавният глава. Румен Радев е провел телефонен разговор със своя португалски колега президента Марсело Ребело де Соуза непосредствено преди церемонията. Между България и Португалия трябва да се развиват не само политическите връзки във всички аспекти, но и икономическите отношения и инвестициите, особено в съвременни технологии, посочи Румен Радев.

 

По думите на президента в новата производствена мощност в Пловдив се внедряват модерни технологии, в съответствие с най-високите екологични стандарти, като съществена част от инвестицията отива за пречиствателни инсталации. Държавният глава призова всички инвеститори в България да следват този положителен пример и поздрави собственика на компанията Карлос Морейра да Силва за прогресивния подход, и изпълнените ангажименти за разширяване на производствените мощности в България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 11770 |18.01.2019 Данни на БНБ за срив на инвестициите разобличиха фалшиви новини на министър Караниколов . 8| 9261 |04.11.2018 Муравей Радев: Осем пъти е разликата между бедни и богати у нас . 1| 5774 |10.07.2018 Румен Гечев: Брюксел широко са отворили врати за китайски инвестиции . 14| 8335 |07.07.2018 Софиянски: Докато ние правим Форум, Сърбия строи магистрали с китайски инвестиции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads