Реклама / Ads
4| 8523 |21.02.2018 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Rafael ни представи и предлага ракети Spike и комуникационна система Bnet

.
Известната израелска компания Rafael представи своите продукти за проекта за нови бойни машини за нуждите на батальонните бойни групи на Сухопътни войски на българската армия. Представител на фирмата заяви, че тези продукти стават за бойните машини произвеждани от различни фирми.
 
Израел решава да създаден свой ПТУРК на база опита на войната от Йон Кипур, при това направо от 4-то поколение. Тя има тандемна високоексплозивна бойна част, електрооптична глава за насочване, а командите се предават по електро-оптичен кабел. Предназначена е за точечно попадение в бронирана техника и в наземни укрития. ПУ е на тринога и няма специален прицел, прицелването се осъществява пред главата за насочване, като оператора вижда това което главата вижда. Това дава възможност да доприцелване, смяна на целта по време на полет, удари по невиди цели поради гънки на терена и други предимства като разузнаване в реално време.

Създадени са моделите Spike SR, Spike LR2, Spike ER. За нуждите на щурмовите вертолети е разработен варианта Spike NLOS с далечина на полета 25 километра. Ракетата е интегрирана и на борда на катери и кораби. Ракетата е с доказана ефективност в бойни условия като войните в Ливан, продадена е на 29 държави на 4 континента, 13 от тях от НАТО. На клиентите са доставени 29 000 ракети, над 5000 от тях са изстреляни в бойни условия. Интегрирана е на над 40 платформи – колесни с колесна формула 8х8, 6ж6 и 4х4, както и верижни БТР и БМП; вертолети, кораби и катери.

Неограничен трафик на глас, видео и данни дори към тактически радиостанции на спешен войник, както и към радиостанции монтирани на машини, командни пунктове, вертолети, самолети и БЛА. Ето това представлява комуникационната система BNET.

Всяка радиостанция се използва и като релейна станция и така се постига самоизграждаща се мрежа, особено нужна в пресечен терен като този в България. Голямото предимство е, че не са работи само в един честотен диапазон отреден за дадена част, както е при старите радиомрежи, а се използва целия честотен спектър. Така се постига минимално закъснение, висока резервираност и висока производителност. Друго предимство е, че системата дава връзка със стари системи за комуникации. Системата ще бъде демонстрирана на полигон Анево край Карлово.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7235 |26.10.2017 Мария Капон: Предлагат ни постната пица на Дянков с обещание за пармезан от Менда Стоянова . 4| 4989 |17.10.2017 Брокери: Търсенето на жилища в новите квартали на София изпреварва предлагането . 1| 6833 |26.05.2017 За първи път в България: Fibank представи микрокарта . 7| 7451 |29.03.2017 За първи път! Fibank представи детска гривна с чип карта за разплащане

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads