Реклама / Ads
0| 3325 |17.10.2023 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Ръководители на полети от Косово се обучават в BULATSA

.
Всички 28 ръководители на полети от органа за обслужване на въздушното движение “Прищина подход” в Република Косово са на обучение в BULATSА. Те ще преминат през специално разработен курс за опресняване на знанията и уменията, за да могат да осигуряват безопасен, подреден и експедитивен поток на въздушното движение в страната си.
 

Курсът изцяло покрива изискванията на Европейския Регламент 2015/340 и програмата за опреснителни обучения на ANSA и се провежда на база на сключен договор между Air Navigation Services Agency – Republic of Kosovo и BULATSA. Обучението е необходимо, за да могат ръководителите на полети от Косово да продължат валидността на своите лицензи, за да изпълняват служебните си задължения.

 

Освен теоретична част, те ще преминат и през практически упражнения, които се провежда в симулатора на BULATSA, на който ще разиграят ситуации с високо натоварване, работа в неблагоприятни метеорологични явления, отказ на средства за обзор, както и други извънредни и аварийни ситуации.

 

Симулациите се провеждат на специално изработеното от специалистите на BULATSA въздушно пространство, което напълно съвпада с реалното въздушно пространство на Република Косово, включващо всички актуални навигационни точки и средства, и процедури, които ръководителите на полети прилагат. Въздухоплавателните средства, които се срещат в симулатора, съвпадат с тези, които оперират на летището в Прищина.

 

Симулаторът на BULATSA предоставя възможност човеко-машинния интерфейс (HMI) да бъде настроен така, че да наподобява изцяло този, който използват в Република Косово.

 

Обучението е част от плана на BULATSA за развитие на своя симулатор и предоставяне на възможност за обучение и извършване на симулации в реално време, както за свои собствени нужди, така и за външни контрагенти. Подобни курсове се проведоха на ръководители на полети от Северна Македония и Армения под ръководството на експерти от авиационния учебен център на ДП РВД.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3826 |17.10.2023 Безплатни консултации на български пациенти с ортопеда, специалист по гръбначни заболявания - д-р Джем Север на 21-ви октомври 2023г. в гр. София . 15| 7850 |15.10.2023 Отрязаха наполовина заплатите на шефовете в държавните фирми . 0| 6317 |13.10.2023 Кападокия – земята на красивите коне . 6| 4867 |12.10.2023 Асен Василев: През последната година спестяванията на българите са се качили със седем милиарда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads