Реклама / Ads
4| 4956 |11.09.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Родни чиновници атакуват ЕКСПО 2010 в Шанхай

.
Българският щанд на изложението ЕКСПО 2010 в Шанхай се оказа едно от привлекателните места за посещения на българските висши чиновници и кметове в последно време, пише mediapool.
 

От края на август досега до далечен Китай са "отскочили" вицепрезидентът Ангел Марин, директорът на агенция "Митници" Вальо Танов, кметовете на Плевен, Добрич и Монтана – Найден Зеленогорски, Детелина Николова и Златко Живков, съобщи сайтът Plovdiv-online. За визитете на височайшите гости се похвалила Христина Колевa, домакин на щанда ни в Шанхай и сестра на пловдивския бизнесмен Георги Гергов. Тя е на изложението в качеството си на представител на Пловдивския панаир, натоварен официално да организира българската палата на изложението.

На 16 септември в Шанхай ще пристигне и финансовият министър Симеон Дянков, най-вероятно придружен от свои подчинени, съобщава още изданието. В края на април Дянков отказа да додаде близо 2.5 милиона лева за доизграждането на българския щанд с аргумента, че не е получил отчет как са похарчени вече дадените 2.2 милиона лева.

Щандът ни представлява макет на възрожденска пловдивска къща с чардак, асмалък и фототапет зад нея. Той би трябвало да олицетворява мотото "Град със споделено наследство".

"Прелестите на България са в миналото, настоящето и бъдещето. Показаният български възрожденски дом е и нашият принос за бъдещето на човешката цивилизация. На екипа на българския павилион – здраве и успехи“, е написал Марин в почетната книга, продължава Plovdiv-online, който е близък до бизнесмена Георги Гергов.

Ваньо Танов пък написал "Чувствам се горд".

Самолетният билет до Шанхай и обратно е около 1500 евро за директен полет и 880 евро с прекачване в Москва. Нощувка в местен хотел е над 100 евро на вечер, дневните разходи на чиновниците са още толкова. Това означава, че за тридневен престой в Шанхай всеки от билгарските посетители е дал мимимум 2000 евро.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 7810 |27.08.2010 Магията на родния туризъм: ни бяла, ни черна, просто халтура . 5| 15321 |28.07.2010 Британците – хит №1 на родните плажове . 6| 6128 |23.06.2010 Чукчи ще спасяват родния туризъм . 0| 5016 |14.06.2010 Рекламираме България на ЕКСПО 2010 в Китай

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads