Реклама / Ads
0| 6056 |07.05.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Румънци изкупуват масово имоти в Еленския балкан

.
Те са привлечени от България освен заради ниските цени, забе­лежителностите и хубавите хотели и заве­дения, и от по-малките данъци.
 
   
Румънци изкупуват масово имоти в Еленския балкан, в райо­на на Пушево, Хотница, Самоводене и Велико Търново, съобщи в.Борба. След британска­та инвазия е налице румънска. „От начало­то на тази година интересът е засилен, най-много, питат за складове, производствени помещения, защото възнамеряват да мес­тят бизнес към нас", коментира Стела Тош­кова - мениджър в кантора „Адрес-Боляри" във Велико Търново. Според нея северните ни съседи са с доста по-добра покупателна способност и първоначално са се насочи­ли към имоти в района на Русе и околностите, но постепенно слизат надолу във вътрешността и морето.
Румънците са привлечени от България освен заради ниските цени, забе­лежителностите и хубавите хотели и заве­дения, и от по-малките данъци. В момента най-голямата местна агенция за недвижи­ми имоти работи по няколко оферти.
Сред най-екзотичните оферти е зоохипермаркет, за който румънски предпри­емач, притежаващ верига, от подобни магазини, търси терен в областния център. От тук той възнамерявал да предприеме експанзия и в съседна Македония и Тур­ция. „Освен бизнесимоти се интересуват и от къщи и апартаменти, които са им необходими за обслужване­то на компаниите им", твърди Стела Тошкова.„Имам клиенти румъ­нци, но голям про­блем е езикът", обяс­нява и Милен Горсов, великотърновски общин­ски съветник от левицата, който държи агенцията за недви­жими имоти. Според него най-голямо търсене има към къщи в Еленския балкан, в който румънците били на­право влюбени. „Интересу­ват се от вили за гости, кои­то да дават под наеми, сами да ползват от време на вре­ме . За разлика от британци­те те не наблягат на стари­ните, а търсят по-луксозни имоти", коментира той. Средна ръка хора, предим­но държавни чиновници и служители в по-големи фир­ми, са сред основните кли­енти на Горсов. Няколко румънски строи­телни компании са офертирали агенциите и за терени край язовир „Йовковци", подходящи за изграждане­то на вилни селища и малки хотелски комплекси. Сред най-предпочитаните селца тук е Мийковци.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6018 |08.05.2007 Акценти от новините за имоти . 0| 5923 |13.05.2007 Преглед на новините за имоти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads