Реклама / Ads
1| 5467 |01.09.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Ще се върне ли Ливърпул на върха или титлата пак е запазена за Ман Сити?

.
Новият сезон в английския футбол стартира, за да събере отново погледите на милиони почитатели по целия свят.
 

Висшата лига все така се радва на най-силен интерес сред телевизионната аудитория, а любителите на прогнозите у нас вече имат още една възможност да изпробват умението си при залозите в Sesame. Но както видяхме и по време на миналата кампания, предвижданията са много трудни и рисковани, като някои от традиционните сили на Албиона останаха далеч от предните позиции в класирането.

 

Основният въпрос винаги е един - кой ще стъпи на върха. През миналия сезон Манчестър Сити стана шампион по безапелационен начин. Още след средата на шампионата се видя, че тимът на Пеп Гуардиола е практически недостижим. Така “гражданите” си върнаха трона, който година по-рано бяха отстъпили на Ливърпул. И сега изглежда, че Ман Сити е основният фаворит за титлата в Англия. Загубата на старта от Тотнъм не променя кой знае колко тези очаквания. “Небесносините” имаха колебания и в началото на кампания 19/20, преди да наберат скорост и да не оставят никакво съмнение в своето превъзходство над всички останали.

 

Още веднъж основен конкурент на Манчестър Сити се очертава да бъде Ливърпул. “Червените” стартираха повече от убедително, като спечелиха първите си два мача, без да допуснат гол. Но почитателите на мърсисайдския тим помнят кошмара от първите месеци на 2021 г., когато тимът на Юрген Клоп записа безпрецедентните 6 поредни домакински загуби. Те не само оставиха Ливърпул извън битката за титлата, но за момент поставиха под въпрос класирането на отбора изобщо в Европа. Все пак със силен финален щурм “червените” се пребориха за място в Шампионската лига. А сега отново ще имат подкрепата на своите фенове на “Анфийлд”, което вероятно ще предотврати подобни сривове.

 

Може ли Тухел да изведе Челси до триумф във Висшата лига?

 

Ако потърсим основен кандидат да разбие двуполюсното противопоставяне между Манчестър Сити и Ливърпул, то е логично да се сетим първо за Челси. Първо, това е носителят на трофея в Шампионската лига. Томас Тухел изведе “сините” до триумф в най-силния клубен турнир на света, като гарантира и място в Топ 4 в Англия в инфарктния последен кръг от сезона. Сега целта пред тима от “Стамфорд Бридж” може да бъде още по-висока. Младият състав на Челси тепърва има резерви, които да разгръща и нищо чудно дори да успее да измести както Ман Сити, така и Ливърпул. И все пак този сценарий е по-малко вероятен от първите два.

 

А четвъртата версия за нов шампион на Англия - Манчестър Юнайтед, като че ли изглежда дори по-далеч от осъществяване. По мнението на много специалисти “червените дяволи” разполагат с по-бляскава селекция от тази на Челси, но пък там имат по-нестабилен треньор. Да, за за 2 години и половина Оле-Гунар Солскяр така и не успя да убеди, че той е правилният мениджър, който да върне славата в “Театъра на мечтите”.

 

Иначе всички останали хипотези за шампион на Англия се намират в зоната между екзотиката и научната фантастика. Традиционни клубове като Арсенал и Тотнъм трудно ще успеят да се намесят в този спор. Отбори като Лестър и Уест Хем може да объркат сметките в горната третина на таблицата, но не и да се намесят в спора за грофея във Висшата лига.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5673 |22.06.2021 ”Пари на вятъра”. Ще си върне ли България трите милиарда лева за ”Турски поток” . 0| 4428 |07.03.2021 Ваксинационна надпревара: В кои държави ще се върнем най-рано? . 8| 12829 |23.12.2019 Бизнесът скочи срещу възможността скандално уволнен шеф от Агенцията по храните да се върне на бял кон, информират и чужди посолства . 5| 4620 |07.07.2019 Съветник на Стив Джобс: Ако помогнеш на някой да превърне богатството в ценност, си помогнал на света

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads