Реклама / Ads
7| 5070 |07.08.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Свети Влас пак тъмен, ЕВН се оправдава с авария

.
Български курорт без ток...
Курортът Свети Влас отново потъна в мрак в разгара на сезона. Това стана десетина дни след като Черноморието бе подложено на токов режим заради авария.
 
Хотели в курорта Свети Влас са били над пет часа без ток, съобщи Милена Личева от управата на хотелски комплекс пред агенция "Фокус".

Непрекъснатите опити да се стигне до някаква информация от електроразпределителното дружество ЕВН, срещат само един отговор: „Има авария, работи се по отстраняването й". Но какво е станало всъщност и колко време ще продължи, така и не става ясно.

Според Личева от няколко години в курорта не се е случвал подобен ужас и по думите й това е опит да се съботира сезонът и хотелиерите да фалират, съобщава на свой ред Дарик радио.

Кой обаче има полза от това хотелиерите да фалират, попита Личева и каза, че се обръща за съдействие към медиите, защото няма от кого друг да потърсят съдействие.

От ЕВН не ни дават никаква информация, сякаш не ги интересува какви загуби търпим и как се отразяват нередностите с тока на нашите гости, заяви пред Frognews.bg управителят на хотел Димитър Пангелов. След кошмара от 26-часовото прекъсване преди седмица ни връхлита същото премеждие. Хотелите са пълни, допълнително пристигат много хора за уикенда. Какво да им обясняваме, допълва Пангелов.

Две последователни аварии на 23 юли оставиха половината ни Черноморие без електрозахранване повече от денонощие. Първо се скъса 110 киловолтов електропровод на НЕК. Втората авария извади от строя и далекопроводът "Ахелой". Така над половин милион туристи стояха на тъмно. Спряха хладилници, кухни, асансьари, агрегати за басейни. Сред засегнатите от повредата бяха девет курорта - Поморие, Ахелой, Обзор, Св.Влас, Кошарица, Равда, Несебър и Слънчев бряг. Тогава министърът на икономиката, енергетиката и туризма пристигна с хеликоптер в Слънчев бряг, след това с бронирана машина стигна и до мястото на аварията. Пред журналисти тогава той допусна, че е възможно повредите да са плод на саботаж. Нито за миг обаче не се осъмни в действията на австрийската компания ЕВН, в която бе служител допреди година.

От дружеството ЕВН тогава съобщиха, че реално е прекъснато захранването на общо 56 000 абоната - предприятия, хотели и домакинства.

Двете аварии се разследват от ДАНС и МВР. Отделна проверка започна и енергийния регулатор ДКЕВР.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6306 |03.07.2010 Бетоновоз прегази английска туристка в Свети Влас . 0| 7573 |14.02.2010 Винпром Пещера посвети Трифон Зарезан на любовта в семейството . 0| 6083 |24.06.2009 Свети Влас за четвърти пореден път домакин на яхтено изложение . 0| 5645 |05.03.2008 Строят паркинг за 300 коли в Свети влас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads