Реклама / Ads
1| 4978 |20.03.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Туристите през зимата са намалели с между 7 и 9%

.
Спадът в туризма у нас през зимния сезон е между 7 и 9 процента в сравнение с миналата година. Това съобщиха от Държавната агенция по туризъм по време на изложението Moscow International Travel&Tourism (MITT), предаде БНР.
 

Като цяло потокът руски туристи към зимните ни курорти е намалял незначително, беше отчетено на туристическата борса в Москва. През март е бил преодолян първоначалният спад от началото от годината, като са издадени толкова визи, колкото и през същия период на миналата година.
Тази тенденция заедно с увеличаващия се брой туристи от страната и от съседните държави ни прави оптимисти и за летния сезон, смята заместник-председателят на агенцията по туризъм Станислав Новаков. Според него ключът към успеха е в разумната ценова политика и високо качество, а що се отнася до кризата - тя може и да бъде стимул за висока ефективност на туристическата ни индустрия.
На фона на трудностите, които изпитва туристическият бранш, в румънската столица Букурещ започна Международно туристическо изложение. В него участват повече от 300 фирми от 14 страни, информира Дневник.bg.
Миналата година България е била посетена от близо милион румънци, което предопределя и мащабното ни присъствие на сегашния пролетен панаир. Нашето участие по обем е второ след гръцкото, с повече от 30 туроператорски фирми, курортни комплекси и общини. Интересът още от първия ден към българския щанд е засилен, като причините са и цените на предлаганите ваканционни палети. Те са близо наполовина по-ниски от румънските и с доказано по-добър сервиз.
През тази година в московската борса ще вземат участие около 3000 компании от 120 държави, съобщиха от организатора ЙФЕ. За първи път със свои щандове ще се включат компании от Колумбия, Коста Рика и Япония. Официален партньор на изложбата е Турция, чиито амбиции са да стане най-посещаваната дестинация от руските туристи.

tyr_borsa_rysia_1.jpg  снимки Вяра Йовева

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5334 |13.02.2009 Близо 20% спад на туристите тази зима . 5| 7873 |01.09.2008 Статията срещу "Елените" е клевета, за да се върнат пари на туристите . 7| 5380 |05.08.2008 Благой Рагин: Мръсотията гони туристите от София . 15| 5297 |05.08.2008 Анелия Крушкова: Туристите ни ходят в чужбина заради забележителностите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads