Реклама / Ads
2| 7612 |06.11.2020 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Удължават валидността на личните карти и шофьорските книжки

.
Шофьорските книжки, които изтичат до януари месец догодина, ще бъдат валидни още 7 месеца след крайната им дата. Личните карти, международните паспорти и документите за пребиваване на чужди граждани се удължават с половин година. Това прие на второ четене парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Промените влизат като част от измененията в Закона за извънредното положение. Отново там депутатите записаха, че съдилищата ще решават сами как да действат при усложнена противоепидемична обстановка.

 

Без никакъв дебат и с 18 гласа "За" депутатите приеха 6-месечното удължаване на валидността на личните карти и международните паспорти, които изтичат в до края на януари догодина. В променения Закон за извънредното положение вече са включени и документите на чужденците, пребиваващи у нас.

Как ще продължи работата на съдебната система?

 

„Организацията е създадена за цялата страна. За София мога да кажа, че всички районни управления работят сутрин от 7 сутринта, точно за да няма струпване на хора и опашки, вечер до 17.30 часа“, обясни директорът на дирекция"'Български документи за самоличност“ Светлана Ценева.

 

Шофьорските книжки ще важат още 7 месеца след изтичане на валидността им, записаха депутатите.

 

А след вчерашния скандал с идеята за съдебна ваканция до края на годината, днес Висшият адвокатски съвет изненада с конкретни идеи за справяне с ковид кризата сред юристите.

 

„Съдебни заседания открити няма нужда да се провеждат там, където доказателствата са само писмени - страните писмено да посочват, че искат да бъдат уведомявани по електронен път, като посочват съответния мейл“, каза Валя Гигова, ВАС.

 

Призовките ще се изпращат по електронен път. Ако до три дни няма обратна връзка, документът ще бъде пратен на хартиен носител, записаха още депутатите. В случай, че в даден съд има много заболели, то административният ръководител ще може еднократно да забрани открите заседания за не повече от 14 дни. Пренасрочването ще се става в максимално кратко срокове.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4905 |14.11.2019 Ивета Чернева: Планирането на личните финанси: има ли то почва у нас . 2| 4304 |14.05.2019 Google откри инженерен център за опазване на личните данни . 0| 4555 |21.03.2019 Удължават срока за смяна на софтуера в бензиностанциите . 8| 4744 |08.12.2015 Личните лекари стават все по-малко и по-малко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads