Реклама / Ads
1| 2853 |18.07.2023 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

За всички пациенти с репродуктивни проблеми - безплатна консултация със специалиста проф. д-р Джем Фичиджиолу на 28-ми Юли 2023г. в София

.
На 28-ми юли 2023г. Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ посреща за пореден път опитния специалист проф. д-р Джем Фичиджиолу.

Двойки с проблемно забременяване от София и региона ще имат възможност да се консултират БЕЗПЛАТНО с водещия специалист от Турция на 28-ми Юли 2023г. 

Проф. д-р Джем Фичиджиолу е с богат международен опит и прилага иновативен метод, който води до по-висока успеваемост при инвитро с мъжки фактор за безплодие. Той ще гостува по покана на управителя на ЗИЦ „Медикъл Караджъ“- Звезделина Лютфи и в рамките на инициативата на Здравния информационен център за предоставяне на достъп до най-иновативните и модерни технологии в медицината.

 

Кой е проф.д-р Джем Фичиджиолу?

 

Проф. д-р Джем Фичиджиолу е роден в Анкара през 1961 г. Завършва медицинското си образование в Университет „Cerrahpaşa“ Истанбул през 1984 г. 
Специализира акушерство и гинекология в Учебно-изследователска болница „Zeynep Kamil“ от 1986 г. до 1990 г. 


Специализира репродуктивна ендокринология и стерилитет. Получава докторска степен по хистология и ембриология в Университета в Мармара, Катедра по хистология и ембриология през 1995 г.


Получава титлата „доцент“ по акушерство и гинекология през 1996 г. 
През 1997 г.-1998 г. получава IVF сертификат от Медицинския факултет на Университет „Cerrahpaşa“ в Истанбул. 


Получава титлата „професор“ през 2005 г. 


От 2010 г. до 2012 г. проф. д-р Джем Фичиджиолу са обучава в специалност „Управление на здравните грижи“ в Университет „Билги“ в Истанбул. 


Получава магистърска степен по бизнес администрация в Университет „Йедитепе“ през 2014 г. 


Сертифициран е от Университета по функционална медицина през 2018 г.
Проф. д-р Джем Фичиджиолу е специализирал и работил в Бостън, САЩ, в болница „Jessop “в Шефилд, Англия и Университета Гент, Белгия, Център за асистирана репродуктивна терапия.


Основните клинични области на интерес на Проф.д-р Джем Фичиджиолу включват:

 

Ин-витро оплождане
Репродуктивна ендокринология 
Репродуктивна имунология
Безплодие 
Лечение със стволови клетки
PRP терапия при намален яйчников резерв
Ендоскопска хирургия 
Поликистоза на яйчниците 
Ендометриоза  
Преждевременна овариална недостатъчност 
Хирургия при безплодие 
Роботизирана хирургия


Проф. д-р Фичиджиолу прилага в своята практика иновативен метод за инвитро оплождане с микрочип-технология, който дава нова надежда на много двойки с репродуктивни проблеми. Прилага се в случаите с мъжки фактор за безплодие и води до чувствителен ръст на случаите, при които се постига бременност. На мъжки фактор се дължат почти половината от случаите на проблемно забременяване. Това означава, че възможностите за зачеване по естествен път са ограничени, поради намален брой или намалена подвижност на сперматозоидите. В тези случай се прилага микрофлуидната чип технология, която подпомага селектирането на най-здравите и жизнеспособни сперматозоиди.

 

„Тези чипове са гравирани с миниатюрни канали или ленти. Когато две ленти се слеят, енергичните сперматозоиди плуват, докато по-слабите или увредените се събират отделно. След това селектираните сперматозоиди се използват чрез микроинжекция“, описва метода проф. д-р Джем Фичиджиолу. Така се гарантира създаването на по-качествени ембриони и по-висок шанс за забременяване. Проф. Фичиджиолу определя метода като: „значителен пробив в лечението на мъжкото безплодие“.

 

Микрочип технологията е само един от всички методи за по-добър успех при инвитро процедури, които се прилагат в „Йедитепе“. Благодарение на тях, от болницата отчитат успеваемост от 55% при пациенти под 35-годишна възраст, 47% при тези между 35 и 40-годишна възраст и около 20% при пациенти над 40 години.

 

За намален яйчников резерв проф. д-р Джем Фичиджиолу прилага техниките PRP (плазма,богата на тромбоцити) и SVF (стромална съдова фракция).

 

Какво е PRP?

 

PRP (Platelet-Rich Plasma) е плазма, богата на тромбоцити, получена чрез центрофугиране на кръвна проба от пациента, при което се изолират растежни фактори- молекули, които предизвикват растежа на тъканите и кръвоносните съдове.

Установено е, че приложението на PRP може да бъде използвано в две различни лечения в областта на IVF – подмладяване на яйчниковата тъкан и удебеляване на вътрешната мембрана (ендометриум) на матката.


За консултация с проф. д-р Фичиджиолу е необходимо да се предоставят следните изследвания: 

 

За жената:

 

ЕСТРАДИОЛ – на втори ден от цикъла
FSH – на втори ден от цикъла
LH (лутенизиращ хормон) – на втори ден от цикъла
AMH (Anti Mullerian Hormone)
Progesterone
Prolactin 


За мъжа:

 

спермограма
/ако имат документи от предишни опити, хистеросалпингография, лапароскопия, хистероскопия - да ги носят/- изследванията да са не по-стари от 6 месеца.

Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация с проф. д-р Фичиджиолу на 28.07.2023г. в София, трябва да си запишат час предварително на:

телефоните на ЗИЦ „Медикъл Караджъ“- 0879 009 742


да заявят желания от тях час онлайн на: https://www.medikara.bg/


На място пациентите ще трябва да предоставят медицинските документи и образни изследвания, които са им направени до момента.


Имайте предвид, че по време на консултациите няма да бъдат извършвани физикални прегледи. Безплатните консултации се провеждат на база медицинските документи, с които разполагат пациентите към момента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2857 |03.07.2023 За всички пациенти с неврохирургични заболявания-безплатни консултации с проф. д-р Дениз Коня на 15.07.2023г. в София . 7| 2996 |22.06.2023 КНСБ настоява за ръст на заплатите на всички работещи в обществения сектор с минимум 10% . 0| 4776 |06.06.2023 Безплатни консултации за пациенти с хематологични проблеми проф. д-р Мехмет Йозен на 16-ти юни 2023 г. в гр.София . 0| 3042 |05.05.2023 Безплатни консултации за всички пациенти с ортопедични заболявания с проф. д-р Сами Сьокюджю на 13-ти Май 2023 г. в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads