Реклама / Ads
0| 5104 |04.05.2022 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Winbet определи Интер за фаворит във финала на Купата на Италия

.
Финалът за Купата на Италия през този сезон ще се проведе на 11 май като съперници са Ювентус и Интер. ”Бианконерите” ще се опитат да спечелят трофея за 15-ти път, като са настоящите победители в състезанието. Интер пък има 7 трофея от Копа Италия във витрината си и сега е фаворит да триумфира във финала.
 

Коефициентите в букмейкъра winbet са в полза на „адзурите“. Дали Интер ще ликува с първа купа на Италия от 2011 г. насам или Масимилиано Алегри и компания ще занесат трофея в Торино?

 

През миналия сезон Ювентус победи Аталанта с 2:1 във финала като Кулушевски и Киеза вкараха попаденията за "старата госпожа". В предстоящия двубой с Интер и двамата няма да вземат участие за Юве. Първият в момента е футболист на Тотнъм, докато Киеза е контузен. Все пак Ювентус има силен отбор, с който може да се бори за трофея. Въпреки че са аутсайдери според коефициентите на Winbet букмейкъра, „бианконерите“ ще сторят всичко по силите си, да надвият Интер и отново да вдигнат Купата.

 

Юве елиминира Фиорентина на 1/2-финалите в турнира след две победи с резултати 1:0 и 2:0. На 1/4-финалите "старата госпожа" се справи със Сасуоло (2:1), а преди това отстрани Сампдория след убедителен успех с 4:1. Тимът на Масимилиано Алегри ще трябва да се представи силно в нападение, за да надвие Интер. „Бианконерите“ загубиха последния си мач срещу този опонент с 0:1 у дома. През януари пък Интер ликува в трофея за Суперкупата, като победи Юве с 2:1 след продължения след победен гол на Алексис Санчес в 121-вата минута.

 

Интер бе много близо до отпадането от турнира още при старта на участието си ан 1/8-финалите, но успя да елиминира Емполи с 3:2 след продължения. В следващия кръг воденият от Симоне Индзаги отбор срази Рома с 2:0 на "Сан Сиро". Последваха два мача с градския съперник Милан, като първата среща завърши 0:0, а в реванша Интер триумфира с 3:0. Лаутаро Мартинес изигра страхотен двубой и вкара две попадения, с което поведе тима към класиране на финала. От аржентинския нападател ще се очаква много и във финала срещу Ювентус на 11 май.

 

Статистически погледнато, Ювентус няма победа срещу Интер в последните си три мача. Това е една от причините Юве да е с по-голям коефициент в Уинбет да спечели Копа Италия. За последно „старата госпожа“ триумфира срещу „нерадзурите“ с 3:2 през месец май 2021 г. Четири от предходните пет срещи между двата отбора са предложили под 2.5 гола. Надали ще видим много попадения във финала на „Стадио Олимпико“. Едно обаче е сигурно – двубоят ще бъде изключително оспорван. Ювентус ще се опита да затвърди доминацията си в турнира, докато Интер преследва дубъл на домашната сцена през този сезон и това може да бъде първият от двата трофея, които ще вдигнат през май.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8148 |25.03.2022 Златна връзка: Интерконекторът Гърция - България за газ вече е свързан с Азербайджан . 4| 6451 |26.01.2022 От 1 януари: Неустойки по 90 хил. евро на ден се начисляват на строителя на интерконектора с Гърция . 6| 8411 |06.01.2022 Илиян Василев: Ръководството на „Булгаргаз“ действа в интерес на „Газпром“. . 7| 6958 |20.09.2021 Мъск предлага интернет със скоростта на светлината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads