Четвъртък, 21 Март 2019, 23:00
Реклама / Ads
Frognews
0| 5196 |28.05.2007

Зъбобол може да скапе екскурзията ви, ако нямате застраховка при пътуване

.
Даниела Георгиева

" снимка Вяра Йовева
Едва ли има ли нещо по-неприятно от проблеми със здравето. А ощ


Едва ли има ли нещо по-неприятно от проблеми със здравето. А още по-лошо става ако тези проблеми ви застигнат докато сте на почивка в чужбина. Вместо да се притеснявате дали можете да си позволите разходите за медикаменти, лекарски хонорари или престой в болница по време на почивка, екскурзия или делово пътуване в чужбина, можете да се възползвате от застраховките при пътуване.
Сключването на подходяща застраховка, която да осигури защита в случай на неприятности по време на пътуването в чужбина, е удобно и не много скъпо. Съгласно Закона за туризма туроператорите могат да сключват с туриста застраховка от името на застрахователната кампания.
При настъпване на застрахователнo/асистанс събитие компаниите осигуряват квалифицирана помощ и асистентски услуги, които са предоставени от международна компания, с която те имат сключен договор.
На клиента се предоставя информация за имена на лекари, стоматолози, лекари-специалисти, адреси на болници, медицински центрове, аптеки, центрове за оказване на спешна помощ и др., дават се указания за действията, които трябва да бъдат предприети преди посещение при лекар.
Застрахователната компания покрива медицински разходи, свързани с транспортиране на застрахования до болнично заведение и настаняването му в болница в резултат на злополука, които налагат прекратяване на пътуването. Покриват се и до установения лимит разходите, свързани с провеждане на медицински прегледи. диагностициране, терапевтично лечение и хирургическа намеса, хонорари на лекари и специалисти, както и болнични разходи, свързани с прием, лечение и престой на застрахования в болница. Покриват се и разходи за спешно стоматологично лечение за отстраняване на силна болка вследствие на телесно нараняване при злополука или остър възпалителен процес в устната кухина, за които може да се постави точна диагноза. Ако притежавате такава застраховка е необходимо само едно телефонно обаждане в компанията партньор на вашата в съответната държава и това автоматично ще покрие разходите ви.
Застраховката е валидна за всички страни в света, с изключение на България и страната на постоянно местоживеене на застрахованото лице.
При настъпили застрахователни събития в чужбина, фирмата се разплаща директно по банков път с лекуващия лекар, болницата или организацията, осъществила необходимите действия.
В зависимост от вида на покритието, дали ще е за медицински разноски, за транспорт и репатриране или спешна стоматологична помощ, отговорността на застрахователя е в различни размери. Може да е от 1000 до 50000 лева. Така например ако се застраховате с покритие 5 хил. евро за един месец ще трябва да платите около 10 евро.
Това разбира се примерна цена на една от многото компании, като цените са индивидуални навсякъде, но са близки като условия.
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания. Моля, подкрепете ни.
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Удължават срока за смяна на софтуера в бензиностанциите 0| 2267 |21.03.2019 . 136 деца с първи стъпки в ските и сноуборда на Интерски конгрес 2019 0| 2574 |20.03.2019 . Свързаха морската и сухоземна част на ”Турски поток” 0| 2984 |19.03.2019 . „Дойче банк“ и „Комерцбанк“ обмислят сливане 3| 2969 |18.03.2019

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах