Реклама / Ads
Frognews
1| 2998 |08.05.2019

Валери Жаблянов: Социалистите в Европа искат диалог с Русия

.
Валери Жаблянов в Брезово
Чрез европейските избори трябва да постигнем национален резултат. Управляващото мнозинство трябва да е наясно, че в България има решителна опозиция, която има своя програма, своя визия за развитието на страната и Европа - и това е БСП.

 Това сподели  Валери Жаблянов, кандидат за европейския парламент на среща с членове и симпатизанти на БСП в община Брезово.

 

Според политика десет години след присъединяването на България в ЕС, акт, който бе иницииран и подписан от  социалистите, трябва да си дадем ясна сметка, че  страната ни все още не е постигнала нужното за по-добро усвояване на европейските фондове, защото пари се получават, но друг е въпросът- как  и за какво се разходват те.  За да бъдат удовлетворени исканията на голяма част от българите повече европейски средства да се влагат в здравеопазване и образование, трябва да се смени моделът на управление и в Европа, и в България и това е целта на БСП и ПЕС.

 

„ Една от водещите ни  цели, заедно с другите леви партии, е необходимостта от възстановяване и подобряване на отношенията ни с Русия. Няма нужда да казвам от какво значение е това за икономиката на страната ни. Тези отношения не са просто икономически изгодни, те са политически, културни, те означават друго място на България в световната политика, защото е от много голямо значение- с кого  участваме в световната политика. Сегашният опит да бъде блокирана Русия, икономически, военно, информационно, който се прави от някои заинтересовани кръгове, може да бъде прекратен.  Социалистическите партии в Европа подкрепят курса на възстановяване на диалога с Русия, а смятам, че   БСП трябва да е водеща. Още повече, че в това Народно събрание, на няколко пъти, БСП внася такова предложение. В големите държави в Европа вече има преосмисляне на санкциите срещу Русия и като цяло в Европа има различно виждане за  това. Защото те са  пагубни за европейската икономика- за страни като   Италия, например, катастрофални са за България, но са пагубни за икономики, включително като германската. Виждате, че въпреки натиска, Германия все пак строи газопоровода през Северно  море и осъществява икономически връзки с Русия. Тоест на България този процес на отмяна на санкциите  ни е необходим и ние ще го поддържаме в ЕП”, заяви Жаблянов.

 

Георги Гергов, председател на БСП в област Пловдив призова за активност при гласуването на 26 май, с ясна подкрепа за листата с номер 18. „Победата на тези избори ще бъде ясен знак за това- какво искат българите, какво трябва да се промени в политиката на държавата, а то е повече социалност, справедливост и отстояване на правата на  всеки един човек, независимо дали живее в големия град или в община Брезово”, с тези думи  призова за мобилизация председателят на социалистите в областта.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Проф. Гечев в Пловдив: Правителството води антибългарска политика в угода на чужди интереси 1| 2939 |08.05.2019 . Велизар Енчев: Тези избори са решаващи и за смяната на политическия модел в България 1| 3011 |08.05.2019 . Емил Георгиев: Корупцията с евросредствата е огромна, затова ни е нужна справедливост сега 1| 3357 |07.05.2019 . Два билборда на коалиция „ВОЛЯ-БЪЛГАРСКИТЕ РОДОЛЮБЦИ” в Кърджали бяха нарязани 1| 3245 |07.05.2019

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ