Реклама / Ads
14| 8225 |01.04.2008 ГЛАСЪТ

10 от най-опашатите политически лъжи

.
Пословични депутатски лъжи ежедневно ни заливат с различна сила. На днешния ден му отива да ви припомним десет от най-опашатите лъжи, които чухме и запомнихме напоследък.
 
„Кукловодът на тройната коалиция”, както нерядко наричат президента Първанов, заема едно от челните места в подобна класация. Скандалът около бившето агентурно минало на президента, му донесе прозвището „Гоце”. В класацията място намира и министърът на икономиката Петър Димитров с някои свои „свежи” констатации. Да не говорим пък за онова негово 40-минутното изказване в парламента по време на дебатите около вота на недоверие, с което г-н Димитров направи опит да подобри рекорда на латинооратора Фидел Кастро. Има, разбира се, и доста други … На всички честитим 1-ви април,  днес може да лъжат колкото си искат, а иначе  - да се сетят за стария афоризъм, според който „лъжата се приема за истина, докато се докаже истината за лъжата”! g_purvanov.jpg
 колаж Вяра Йовева

1. Георги Първанов обяви, че не е бил агент на ДС. След това си призна, че и да е попаднал в списъка, всъщност никога нищо не е донасял.

2. Бившият зам.-министър на външните работи Феим Чаушев се оказа, че всъщност е Петър, че даже и Бисер. А „човек за едното име красно живее”, казва Вазовият герой Рачко Пръдлето.

3. Лидерът на партия „Атака” Волен Сидеров не бил замесен в случая „магистрала Тракия”, виноват бил депутатът Павел Чернев. В момента се води дело срещу Сидеров.

4. „САЩ тайно ни завиждат за икономическия растеж”, оповести Петър Димитров, министър на икономиката. Може пък и да е вярно, особено ако знаят де е България.

5. Емел Етем не е отговорна за бедствията през януари. Свършила си добре работата. Макар и от чужбина.

6. Синдикалният лидер на учителите Янка Такева, която стачкува с тях миналата година, им обеща, че ще получат в пъти по-голямо заплащане. Големи пари взеха, със здраве да ги харчат!

7. Министърът на образованието Даниел Вълчев и министърът на финансите Пламен Орешарски поканиха представителите на стачкуващите учители на преговори. После се оказа, че това всъщност било „седенка”.

8. Георги Първанов рече, че не бил на лов по време на трагедията с опожарените кушет-вагони на влака София – Кардам. Вероятно е планинарствал на чист въздух. 9. „Това е първото правителство, което разследва себе си”, каза министърът на икономиката Петър Димитров по време на дебатите по повод 4-тия вот на недоверие, поискан от опозицията. И досега кабинетът продължава да го прави, хеле пък в някои сектори. 10.,,Плоският данък извежда сивата икономика на светло, а реформаторските мерки в бизнеса са най-много при този кабинет.” - пак Петър Димитров. Бизнесът не може да насмогне на тия реформи! Можем да допълним този списък! Имате думата и вие! Ана Кочева Васил Василев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 8557 |29.03.2008 Тишината около президента или защо ген. Атанасов не е ген. Кутинчев . 18| 8510 |26.03.2008 Пролет в Булгаристан или защо Щирлиц е спокоен за МВР . 33| 6271 |19.03.2008 Ракия за политически зъбобол или портокал с часовников механизъм . 13| 8897 |15.03.2008 Засега само педофилите са загрижени 100% за децата в домовете

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads