Реклама / Ads
13| 10697 |03.01.2019 ГЛАСЪТ

АПИ призовава шофьорите... Но и шофьорите призовават АПИ

.
Няма светлина в тунела...
Новините за дейността на Агенция „Пътна инфраструктура“ изглеждат така: Затваря се едната лента в тунел „Топли дол“ на АМ „Хемус“. Заради ремонт на осветлението. Става дума за 3 януари. Да, осветлението трябва да е наред. Но същият тунел е бил затворен и на 4 и 5 декември – преди няма и месец. През 2018 г. тунелът е затварян още няколко пъти.
 

АПИ предизвика спорове и протести заради идеята да се минава през Северната тангента на околовръстното на София с винетка. Уж беше решение на правителството, но премиерът го отмени. АПИ не просто не бяха прави, оттам дори не успяха да се аргументират сериозно за поредното посягане към джоба на данъкоплатеца.

 

Тунелът на Витиня е в ремонт от две години. 700 дни там се торпилират нервите и търпението на милиони водачи. През повечето време там няма да видите някой да работи. Нито ще видите светещи ограничители. Обходният път – старото трасе през Витиня – е в състояние, в каквото не са дори някои пътища в бомбардирана Сирия. За ремонт на този „път“ са дадени милиони. Няма грам подобрение. Десетки милиони струват амортизацията и повредите на колите и камионите, принудени да минават оттам. Няма смислено обяснение от АПИ за безобразието. Но оправданията и обещанията не спират.







Не потръгна по мед и масло и ТОЛ-системата. Още на 1 януари заваляха въпроси и оплаквания от "Национално тол-управление", което уж се хвалеше, че всичко е наред. Не е наред. Пропуските, грешките и проблемите щели да се отстраняват в движение, успокояват от АПИ. Добре, но представете си, че шофьорите започнат да се оправдават за нарушенията си по същия начин. Нелепо, но АПИ го правят. Получиха милиони, накупиха нови коли, назначиха близо хиляда служители, които са поредната контролно-полицейска структура. Без никаква гаранция, че няма да има корупция, рекет и злоупотреби. Защото ще ги контролира "майка им" АПИ, а тя рожбата си няма да остави в калта...

 

Четири месеца и нещо минаха от тежката катастрофа край Своге, при която загинаха двайсет души. Все още няма доклад на АПИ за случилото се на пътя там. Следствието и прокуратурата мълчат. Но агенцията бе длъжна досега да излезе с доклад, който да отрази всичко, свързано с пътя, ремонта, качество, пропуски и пр. Няма такъв.  







И това не е всичко, но пък е предостатъчно, за да попитаме: Какво става в АПИ?

Иначе от Агенция "Пътна инфраструктура" през медиите призовават шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно правилата за движение по пътищата на България. Ако водачите не се съобразят – плащат. С живота си или с глоби.

 

Шофьорите и пътниците от своя страна призовават АПИ да започне да си върши работата както трябва. Някакви неща все й пречат това да се случи. Никой от администрацията и ръководството на агенцията обаче не плаща.  

 

Справедливо ли е това? Справедливо ли е да няма светлина в тунела, господа от АПИ?

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 19856 |30.12.2018 Българската журналистика през 2018 - липосукция, възход и реквием . 3| 9841 |30.12.2018 За едни бащица, но за други-пастрок . 17| 14937 |27.12.2018 Сталин грейва на Фандъковите гърди за тол таксата за околовръстния и руската елха . 35| 18483 |27.12.2018 Грипен срещу F16 – има ли значение?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads