Реклама / Ads
0| 13495 |06.04.2022 ГЛАСЪТ

Чугуненоглави копейкиновци плуват към потъналия „Аврора“

.
Колкото повече руската пропаганда се забърква в лъжи и манипулации, толкова повече българските путинофили се втвърдяват. Само 48 часа след зверствата и геноцида в украинския град Буча, те се появиха пред Народното събрание и издигнаха знака Z, символ на путинската инвазия в Украйна.
 

Те, както и други като тях, са убедени, че руската армия е освободителна, благородна и нищо друго. Въпреки стотиците факти, които доказват обратното. Сред тях видеа, снимки, кадри от спътникови системи и други съвременни средства, свидетелски показания, свидетелства на журналисти и оператори… Но не, Кремъл отрича. Александър Бастрикин, шеф на руското Следствие разпоредил да бъдат разследвани всички, които смятат, че руски военни се държат лошо в Украйна. От 3 до 7 години затвор ще получи всеки, който се съмнява в миротворческата мисия на Путин.

 

Споко! Сред заподозрените няма да попадне нито един български съветофил и путинофил - те са ортодоксални кремълци. И платени също.

По същото време някакъв паравоенен патриот (идиот) във видеообръщение към руския народ и руската армия във Фейсбук, увери на лош руски "уважаемый Владимир Владимирович", че 99 на сто от българите го подкрепят и са готови да го бранят. Самият той щял да се включи в свещената война срещу сатанинския Запад, когато руските войски минат през България на път за САЩ...

 

Пак днес руският блогър Юрий Несторов написа: След Буча всички сме прокълнати! Заслужихме го!

Дмитрий Физулин добавя: Трупове, трупове, трупове, трупове, трупове… Трупове навсякъде. Спомних си аула Хаджи Мурата в Чечня, след като нашите минаха оттам. Сега виждам същото. Единственото, което умеят да повтарят нашите военни.

 

Русия е потъващ кораб. Дори за „Титаник“ е имало по-голям шанс…

Доказва го днешното признание на Путин в специалното обръщение към народа на Русия: „Ситуацията в енергийната сфера се влошава“. На фона на досегашните му твърдения за небивал икономически подем и иронията към санкциите, това признание звучи като некролог…

 

След края на Втората световна война, журналисти попитали Уинстън Чърчил, какво е социализъм. Без много да се замисля, политикът отговорил: Когато плъховете плуват към потъващия кораб.

 

Ситуацията е точно такава. Лошата новина за нашите плувци е, че „Аврора“ на хоризонта с великия кормчията Путин на мостика, който им маха окуражително е мираж. Действително е, че чугунените им глави ще приключат този сюжет много преди да стигнат до заветната цел… по обективни причини. Защото, както е казал руският писател Едуард Борохов-Севрус: И желязната логика е безсилна, ако отсреща е чугунена глава.

Бавно и славно потъване!

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 15406 |12.10.2021 Кои ще погълне политическото тресавище и кои ще изплуват . 29| 17840 |23.03.2019 Скандалът „дом за Цецо“ – плъховете плуват към потъващия кораб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads