Реклама / Ads
20| 20285 |07.06.2021 ГЛАСЪТ

Гешев, прибери Делян в ареста, че се изви дълга опашка...

.
Делян Пеевски е в Дубай. Отишъл там след лечение в България на травмите от побоя в емирството неотдавна. Така казват. Ако някой със сигурност знае къде се намира олигархът от ДПС това са ортакът му по власт и гепене Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев.
 

След обявените санкции по закона „Магнитски“ срещу Пеевски, той е в състояние на икономическа и финансова смърт. Успокояването, че е прехвърлил фирми и имоти на други лица е пълна заблуда. Би трябвало да се досеща, че щом янките са го сложили под микроскопа, го очаква обратното на hapy end. Но това е по-малката му грижа.

Много хора, които са свързани с неговите бизнес далавери, съмнителни сделки, контрабанда, пране на пари, връзки с терористични структури и пр. са силно притеснени, че оказал се в критично положение, славният доскоро богаташ, може да пропее срещу тях, за да си спаси задника. А той ще го направи, това е сигурно, защото е такъв, а и те са същите. Пеевски вече официално е токсичен и всеки бяга надалеч от него.

 

Олигархът, заради когото ДПС се издъни с нелепиците, че ще го подкрепят, докато САЩ не им покажат доказателства за корупционната му същност, от своя страна притежава не едно и две чекмеджета с компромати. Борисов, Цацаров, Гешев, Ментата, Доган, важни фигури в ГЕРБ, БСП, ДПС, „патриотите“, бизнесмени от кръга „златни обществени поръчки“, висши шефове от службите и МВР, магистрати, митничари, босове от здравеопазването (болница „Лозенец“ е само една част), хора от висшия клир на БПЦ, бивши министри, дипломати – всички са в кюпа по ред на номерата. За всички тях едно „изчезване“ на олигарха ще е голямо облекчение. Особено за тези от първа линия…

 

За големи руски играчи „потъване“ на Пеевски също би било добре дошло. Всеки момент ще започнат да излизат схемите за източване на милиони по пропадналия проект „Южен поток“ (Путин си иска над 600 млн), ударът срещу КТБ, присвояването на „Виваком“, врътката с уж арабския строител на Турски/Руски поток през България, опита за отравяне на Емилиян Гебрев, сина му и негов висш служител, връзките с руското ГРУ, съсипването на част от българския ВПК, обслужвайки кръгове в Москва… Лошо.

 

Да не забравяме стотиците, дори хиляди бизнесмени и граждани, които пострадаха от бруталния рекет и натиск на Пеевски. Някои са по арестите, други загубиха бизнеса и работата си, много са със скалъпени от прокуратурта обвинения и дела, мнозина бяха обругавани и атакувани с лъжи от медиите му, а някои не издържаха на мръснишкия натиск.... Може да се предположи какво му пожелават всички тези хора и техните близки.

 

Така че Гешев е на ход. Ако планът е да шмекерува пред американците, че проверява както трябва своя покровител, със сигурност го излага на смъртна опасност. Опашката е дълга и мотивирана.

 

В тази ситуация вариантите не са много. Единият е, главният прокурор да го изкара чист като сълза, както е правил досега, но това ще предизвика обществен гняв, който ще отнесе и самия Гешев.

Другият е да го арестува и така да го спаси.

Третият, който всъщност е първи… Вече два пъти Пеевски, Цацаров и Гешев пробваха скалъпване на „заговор за убийство“ срещу Шиши и се провалиха. Този път работата е дебела. И не е нужно човек да е ясновидец, за да види какви облаци са надвиснали над едрата комбинативна глава…  

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 22916 |03.06.2021 Ало, ДПС, доказателствата за свинщините на Делян пристигат от САЩ с товарния на 4-ти коловоз . 50| 17922 |13.05.2021 Гешев, go home! . 43| 23654 |13.01.2021 Вижте кой прокурор се изправя срещу мафията и го сравнете с Гешев, с извинение... . 55| 22651 |11.01.2021 greshka76

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads