Реклама / Ads
22| 16436 |05.01.2021 ГЛАСЪТ

Господин Борисов, слезте от хеликоптера. Слезте. Не мога повече да Ви гледам

.
Източник: БГНЕС
Годината е 2006. Борисов, който тогава е кмет на София, предлага близо до служебния вход на Народното събрание да бъде издигнат паметник по произведението на Христо Смирненски “Приказка за стълбата”. А днес… днес Борисов нито чува, нито вижда какво се случва около него. Повод за този текст е един хеликоптер. И поредното доказателство за паралелните светове, в които живеем.
 

11 часа. Толкова продължи спасителната операция в Стара планина, при която трябваше да бъдат спасени бедстващи туристи. Загина един човек - варненецът Тодор Желязков, по-известен като DJ Emotion. От Планинската спасителна служба още в неделя заявиха, че акцията по спасяването на оцелелите планинари е можела да приключи в рамките на няколко часа. Ако, разбира се, са имали на разположение спасителен хеликоптер.






България е единствената страна в Европейския съюз без такъв. Последният е продаден през 2019 г. на Грузия, защото фирмата, която е оперирала с него, вече не е можела да го поддържа.


Днес обаче Борисов се качи на хеликоптер. За да покаже от птичи поглед как върви строителството на АМ “Хемус”, да се похвали какви съоръжения се изграждат, колко е трудно и какви чудеса правят по баирите нашите управляващи. И да заяви - още година, две ще бъдат необходими да се завърши строежа. 


Някаква висша форма на цинизъм е това. Цинизъм, който очевидно бедният ми и наивен младежки ум не би могъл да си представи като възможен. Защото една планинска служба вчера попита - колко хора трябва да умрат, за да може България да се сдобие с въздушна линейка. А тая ваша акция сякаш показва колко нехаете вие, правителството и цялата ни държава. 


Не чувате, господин Борисов. Но няма и как да чуете. Глух сте за хорските неволи, сляп сте за немотията. Не виждате хората в подножията на планините, които часове наред се молят планината да ги пощади, а спасителите да стигнат до тях навреме. 


Вие виждате само асфалти и трактори. 






Господин Борисов, моля Ви, слезте от хеликоптера. Слезте от стълбата. Слезте от екраните ни. Слезте. Защото аз не мога повече да ви гледам. 


Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 72| 16834 |05.11.2020 Г-н Борисов, близки до ГЕРБ сайтове ли ви подават удобни фалшиви новини, бе? . 41| 10739 |19.10.2020 Г-н Борисов, подскажете какво да си купят бедните с помощи от унизителните 0,38 стотинки на ден? . 45| 29285 |24.09.2020 Спалнята на Борисов, снимки, видео и ”прекрасна госпожа” - сюжет от ”Яневагейт” се повтаря . 40| 21411 |20.09.2020 Къде ще се крият и къде не Борисов, Пеевски и Гешев от народната любов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads