Реклама / Ads
20| 15796 |15.10.2020 ГЛАСЪТ

Г-жо Караянчева, по вашата логика излиза, че Борисов е най-големият лицемер

.
Цвета Караянчева, председател на Народното събрание Източник: БГНЕС
Не от името на народа, а от свое име искам да ви кажа - стига лицемерие. Многократно и по различни поводи е ставало дума за необходимостта да се разграничава институционалното говорене от говоренето във Facebook, каквото по същество представлява изказването ми в Лом, качено на лайф на моята стена.
 

Думите са на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, която днес взе думата и се защити от парламентарната трибуна по време на дебата за нейната оставка. Повод за коментара й е скандал, станал преди около две седмици, когато Караянчева се обърна към партийния актив в Лом и изрази възмущението си от факта, че протестиращите срещу “лошия Бойко” използват метрото, построено от него.

 

Аз обаче не разбирам - трябва ли, или не трябва в крайна сметка да разграничаваме институционалното говорене с говоренето в социалните мрежи и ако да, какво правим тогава с политиката на премиера Борисов?

 

Министър-председателят превърна в норма воденето на политика през Facebook. Милиони раздава премиерът по време на живи включвания в социалните мрежи, коментира скандали, политически опоненти, инспектира строежи и то със служебния си джип. Е ли или не е в крайна сметка това официално? В качеството си на какъв го прави, госпожо Караянчева?

 

Защото ако не е официално, то тогава държа да разбера как министър-председателят осъществява работата си през последните не просто месеци, но и години. И пред кого се отчита? Ако пък да - тогава за позициите на кои лица в социалните мрежи е нормално да се гледа официално и за кои не?

 

“Появи се даже нова настолна игра - събери вдъхновяващи думи на предишни велики председатели и ги съпостави с една реплика, казана на чисто партийно събрание или митинг. Тази настолна игра обаче, колеги, и ние можем да я играем. Ще ви дам пример с изказвания на предишнии държавни глави на България.

 

"Нашето дело е свято и надяваме се, че Бог ще го вземе под своя защита и ще ни даде нужната помощ, за да възтържествуваме и да бием вразите си" - княз Александър Батенберг.

 

"Наш дълг, дълг на всинца ни - от най-малкия до най-големия е да запазим и засилим единството. Неговият стимул е безграничната любов към родината, която живее през поколенията. Нека, изпълнявайки дълга си, бъдем сплотени в името на това, което остава след нас и което трябва да бъде наш култ - Отечеството" - цал Борис III.

 

"Да затворим фабриката за илюзиите" - президентът Петър Стоянов.

 

И накрая - президентът Румен Радев, избран от коалицията БСП-ДПС: Мутри вън!

Това е положението", заяви от трибуната Караянчева.

 

И тук изникват още много въпроси, госпожо Караянчева в младата ми и вероятно невежа глава. Правим ли разлика между журналистически коментар и политически коментар? И това изказване от трибуната на Народното събрание по адрес на журналистически коментар е ли или не е официално в крайна сметка? Защото е направено на работно място и в работно време.

 

Това е положението. Наистина. Днес за пореден път в Народното събрание станахме свидетели на дебат, който по-скоро прилича на махленска разправия, а не на политическо говорене. Затова са нужни избори, господа.

 

Джесика Вълчева

 

П.С Изглежда не само на на нас са ни направили впечатление думите на Цвета Караянчева. В социалните мрежи вече циркулират кадри от нейното изказване в парламента днес.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 17767 |15.10.2020 Милиционерските мечти на Иван Гешев и ефектът на Дънинг-Крюгер . 20| 17236 |14.10.2020 Европо, гледаш ли? От КПКОНПИ поръчките и бухалката, а от народа плащане на сметката . 27| 17886 |13.10.2020 Бойко на нивата. Който го снима, той го и пере (Литературен преглед) . 19| 14806 |13.10.2020 Споко, полицаи, ще получите пари - биете леко и обичате шефовете

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads