Реклама / Ads
16| 42893 |22.12.2017 ГЛАСЪТ

Минетът - нова философска форма за укрепване връзката ГЕРБ-ДПС

.
Опашките за ”обслужване” на шефа не са от вчера...
Доган бил гранде мъдрец и направил исторически прозрения по време на сбирката в сараите му в Бояна в четвъртък вечерта. Това клише, повтаряно от поръчкови коментатори а ла Валерия Велева може да предизвика позиви за повръщане и у най-железните стомаси...
 
До нея побърза да се нареди Цветан Цветанов, който с присъщата си патологична словесност направи няколко теманета на ДПС, че се отказали да бутат правителството.

Доган или Прилепът, както отдавна някои наричат почетния председател на движението заради откъсването му от светлината на действителността, наистина  обяви такъв отказ. И го аргументирал с това, че нямало кой да управлява. В смисъл, че ако не е ДПС и ГЕРБ – други просто не влизат в сметките.

Ето това успял да сътвори напудрения нос на Доган. Нещата обаче са достатъчно прозрачни и цинични и не се нуждаят от завъртяни ескамотирания.

За какво става дума?

-         ДПС не е във властта от времето на Орешарски. Това означава изолация от: обществени поръчки, европари и влияние, което може да се осребри.

-         Общините на ДПС получават по-малко от общините на ГЕРБ и местните феодали на движението отказват да плащат лепта на „високата порта“.

-         ДПС няма сили да се раздели с Делян Пеевски, който е воденичен камък за партията. С него трудно, но без него още по-трудно, щото ще се обърне срещу Доган, а в х-л „Берлин“ има компромати да зарежда медийните си лайномети дълго време.

-         Доган няма подкрепа от Ердоган, за да показва мускули на Бойко. Това налага да промени тактиката и да търси келепир чрез ухажване и дори предлагане на секс услуги по занижени тарифи.  

-         Доган дори не може да даде смислено обяснение какъв е хотелът, в който той се подвизава от години. На кого е, какъв е наемът и кой го плаща. Какъв е произходът на парите на наем?

-         Доган не е в състояние да обясни също кой и защо го заплашва, та години наред 23-25 служители на НСО да са ангажирани с неговата охрана. Това струва на българските данъкоплатци над 3,5 млн на година.  

-         „Прилепът“ не е дал досега нито едно смислено обяснение какви са отношенията му с Делян Пеевски. Имат ли общ бизнес? Какви са заслугите на Пеевски за ДПС? А за политиката въобще? Защо той като депутат не е стъпил нито веднъж в парламента? Защо Пеевски е охраняван от НСО години наред и това също струва милиони, които плащат всички българи.  

-         Доган прикрива и истината за тежкото положение на тютюнопроизводителите, които са лъгани години наред именно от фирми, свързани с ДПС. Те бавят изкупуваните но тютюна и свалят изкуствено цените.

-         Доган мълчи и за далаверите около „Булгартабак“, не казва дали притежава дял чрез подставени фирми и лица.

-         Доган споменал в словото си нещо за помирение с отцепниците от ДПС, но преди това трябвало да се разкаят. А дали „отцепниците“ не се отдръпнаха заради превръщането на движението в корпорация, превзета от няколко корумпирани типове, които я употребяват за собствени цели?

Това е кратката версия на причините Доган да бъде като палетата на Борисов, които се въртят в краката му за кокалче. Срещу това получава сделка, която ще му гарантира комфорта още известно време. В сделката влиза и Пеевски, който очевидно ще продължи да властва на територията на обществените поръчки, рекета, в прокуратурата, службите и редица институции. Общественото мнение и отвращение са без значение.  

Доган е преценил, че няма полза да участва в евентуално управление с БСП. Този вариант е обречен. Възможен е само при изчистване на ДПС от Пеевски, Данчо Ментата и подобни на тях, но това няма как да стане. Сега. Затова Борисов получи предколедна сочна свирка като аргумент за мирен договор.

За да поприкрие унижението, Доган споменава в словото си (такова ни представят чрез медиите, но дали го е имало в действителност, никой не знае…) патриотите и езика на омразата. Тази позиция можеше да има шанс, ако в самата сграда на ДПС, в офиса на сдружение „Толерантност“ (сдружение на общините на движението) не висеше голям портрет на Кемал Ататюрк.   

Големият печеливш е Борисов. Късметът продължава да го съпътства, въпреки всекидневните гафове, изцепки и абсурдни действия на правителството и ГЕРБ. БСП не може да го застраши колкото и обоснован да е вотът на недоверие по темата корупция. Да се надяваме, че Корнелия Нинова и социалистите знаят какво се прави в такава ситуация.

Същото важи и за „десните“, които говорят ултра верни неща, но действията им не кореспондират с казаното.

Липсва ни спасителната молекула на добрият, стар, изпитан радикализъм.

И като споменах Ататюрк, да припомня една негова мисъл: Заспал народ или загива, или се събужда роб. Вярно е, но по ми харесва казаното от един голям българин: Всекиму ще се държи сметка за делата

Политическите минетчии и мастии все още не знаят, че ще го отнесат първи... Празниците, колкото и дълги да са, ще свършат.


Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 13920 |29.11.2016 МВР при „Борисов Втори“- реформата под килима . 23| 8376 |02.01.2016 Реформата и партиите - политическата ни класа фалира . 37| 13991 |05.11.2015 Стига сте лъгали за МВР! Орязването на пари не е реформа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads