Реклама / Ads
13| 13765 |11.10.2022 ГЛАСЪТ

Никой не уронва престижа Ви, господин Гешев. Вие просто нямате такъв

.
Уронването на престижа на съдебната власт е причина за зачестилите нападения и инциденти с пияни шофьори. Така ли? Това го казва същата онази прокуратура, която разпъва чадъри над свои хора. Която оправдава с безумни мотиви надрусани индивиди без книжки и им дава златната възможност да помитат момичета на български булеварди. Същата онази прокуратура, която си затваря широко очите за купищата данни за престъпления и отказва да образува досъдебни производства заради “липса на доказателства”. Не може да бъде…
 

“Зачестилите случаи на нападения срещу възрастни граждани, както и инцидентите с пияни и дрогирани шофьори, включително и служители на МВР, са последствие от съзнателното, систематично уронване на престижа на съдебната власт, от политическите атаки срещу прокуратурата, включително и персонални такива, от нарушаването на нормалното конституционно функциониране и взаимодействие между институциите в правоохранителната система, от използването им за лични, егоистични и властови цели", посочиха от държавното обвинение. 

 

И това само няколко дни, след като държавният глава Румен Радев обясни войната по пътищата с липсата на масов спорт след младежите. Да се чуди човек на кого да вярва - плювките по прокуратурата ли са виновни за това, че масово у нас се сяда след употреба на коктейл от опиати, или лошата спортна култура у нас. Колкото повече се замисля, толкова по-абсурдно става. 

 

Оказва се, първите мъже в държавата - разбирайте президент и началник на обвинението, не допускат, че отговорността е може би на институциите. Или по-скоро липсата на такива. И вместо да поемат някаква отговорност, превръщат човешката смърт по родните пътища в пиар кампания, окичена с популистки лозунги. 

 

Простете, господин Гешев, но не вярвам на хора, в чиято политическа биография има спорни моменти. Като делото за фалита на КТБ, например. Извинете, но не вярвам на хора, за които се твърди, че са попречили на арест на полицаи, ескортирали дрогирания Димитър Любенов, който уби французин на столичното Околовръстно, а тия униформени са отпрашили от мястото на инцидента. Не вярвам на прокуратура, която е отказала да разследва Георги Семерджиев за шофиране без книжка.

 

Не ви вярвам. Причината не е в политическата реторика. Причината е във вас. Персонално и конкретно във вас и прогнилата съдебна система.

 

Но спокойно. Никой не уронва престижа ви, господин Гешев. Защото вие просто нямате такъв. 

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 14319 |04.02.2021 Разбирате ли, уважаеми, защо никой вече не ви вярва? . 15| 9867 |29.02.2016 Даваме Велчев, Цацаров и Панов за Гренада, но никой не ги иска . 32| 14493 |28.04.2015 Никой не разследва убийства, прокурори строят хотели в чужбина . 53| 17656 |15.04.2014 Загадката в Поморие и въпросите, на които никой не отговори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads