Реклама / Ads
79| 23592 |03.05.2011 ГЛАСЪТ

Ще оцелеят ли белите в България?

.
Няма право на бъдеще народ, който умува дали Октопода става за президент, докато Линдзи Лоън е в затвора и моргата
 


През 1987 г. швейцарецът Гастон Арман Ги Амодрюз издава книгата „Ще оцелеят ли белите народи?” В нея той се опитва да докаже, че: „Да, но ако се борят за себе си!” В крайна сметка признава, че в последно време положението никак не е розово и оцеляването на белите народи е въпрос на живот и смърт.

24 години по-късно нещата са още по-брутални. Саркози и Берлускони се събират да обсъждат нашествието на бежанци от Северна Африка като заплаха за националната сигурност на Франция и Италия. Зад ръкостисканията и прегръдките прозира страх, че бурките и забрадките са само прелюдия към голямото преселение, което може да се окаже фатално за европейската цивилизация. Мнението се подсилва от забитите като пики минарета в небето на Германия. За пророчествата на Нострадамус дори не става и дума, защото са без значение, когато те притиснат фактите...

Ще оцелеят ли белите вече не е расистко понятие, а въпрос на оцеляване на не един и два европейски народа. Безспорно България е сред най-застрашените. И не става дума за възкресяване на спомена за българската Противотанкова бригада, сражавала се за Хитлер по време на Втората световна война, нито за ексхумация на отдавна погребания лаф, че българите са арийците на Балканите. (При това няма нито едно доказателство за това.) Тези глупости оставям на съвестта на руския расолог Йосиф Деникер, който в края на XIX век ни изважда от групата на славяните в Европа и ни поставя при албанците и корсиканците. Според него Велика България е имало около стотина години през VII и VIII век, но след Аспарух тя се разпада под ударите на руските княжески войски.

Бяла България е застрашена. Причините са няколко, но три се открояват зловещо. Водеща несъмнено е демотивацията на нацията. Процесът е съпътстван от разпад на ценностната система на българите – лоша или добра, спасявала ни е близо 1400 години. Вече е на бунището някъде край Суходол. Втората причина са бездарните, понякога откровено предателски управления през последните 70-80 години. Не са виновни само комунистическият режим и коминтерновско-съветските залитания на Георги Димитров. Спомня ли си някой думите на премиера Никола Мушанов: „Не, това не е никаква демокрация. Трябва пречистване, пречистване. Хайде, лека нощ!” Сякаш са изречени по повод следдесетоноемврийския преход, който ни превърна в хора, вадили си зъб при селския ковач...

На трето място са демографските аномалии. Съчетани с предните две, те се превръщат в гилотина, която за има-няма двайсетина години ще ни превърне в резерват с елементи на концентрационен лагер. Вместо индианци, в него ще шават няколкостотин полубългари с изтрити родови черти и просмукани с огнена вода. А толкова ми се искаше някой наш управник да бе прочел нещичко от Юлиус Евола за единството на нацията в неговата „Да оседлаеш тигъра”... Или поне някое изречение от тефтерчето на Апостола.

Да оцелее бяла България не означава задължително да се избавим от циганите, а точно обратното. За целта трябва да се справим на всяка цена с циганията. Нека не подскачат защитниците на човешки права – не става дума за расизъм, а разглеждам „циганията” като понятие от живота. Цигания е курвенското, безстопанствено и цинично отношение към всичко, което означава закон и ред. Да крадеш релси и да излагаш на опасност живота на стотици пътници е цигания. Да караш като идиот и да убиваш невинни – е цигания. Да не учиш децата на чужди езици и компютърни умения, а как да крадат и да се продават, е абсолютна цигания! Но най-голямата нашенска цигания е да лъжеш, че като спечелиш изборите, ще оправиш всичко това. В този смисъл съм готов да приема обвинението в расисъм. Да, това е расизъм, но не расов и етнически, а граждански, ако има такъв.

Въпросът е как да оцелеем. Отговорът е: не знам. Вече е много късно за грандиозни и исторически програми и доктрини. Всъщност точно такива проекти ни докараха дотук. Може би все пак върховенството на закона е добро начало. При строг контрол от ЕС, НАТО и други международни организации и институции. Няма как да се случи нещо, докато в САЩ за откраднато бижу за 2500 долара звездата Линдзи Лоън лежи 120 дни в затвора и отработва 480 часа в морга, а нашият Ковачки за източени 16 млн. лева от ДДС получава задочна присъда. Разбирате ли, че подобно нещо е краят не просто на бяла България, а на България въобще. Същото е с Ал.Петров-Октопода, който „забравил” да плати 1,9 млн. данъци, но иска да е президент. Осъденият пък за притежание на дрога Николай Клисарски-Коко се вижда като кмет на Дупница. Как ви се струва това? Перверзия? Цинизъм? Абсурд? И трите? За целия този цирк си има виновни и те се намират по високите етажи на властта, прокуратурата, адвокатурата и съда. Не искайте имена – знаете ги.

Ницше съветва политиците: “Вървете по своя път и оставете народа да върви по своя”. Интересите на управляващи и управлявани никога не съвпадат. Опитите с лозунги от сорта „народ и партия – единни” винаги водят до фарс. Въпреки това, когато над едно общество е надвиснала смъртна опасност, какъвто е нашият случай, наистина трябва да се търси път за спасение. Трудностите и жертвите в такъв момент не се броят. И като няма накъде да хване, човек се затваря в себе си.

P.S. Много исках да пренеса оптимизма от великденския ни брой и в този, дори да го доразвия, но не се получи. Защото: пиян младеж уби в атентат с кола 6 други младежи! Президентът с грим и БНТ без грим сътвориха театрален скеч от времето на Добри Войников в „Св. Ал. Невски”. Шефът на НАП Красимир Стефанов обясни, че нямало как да проверяват всички сигнали за незаконни доходи, защото щели да се превърнат в пожарна, а се надявахме точно на това. Надежда Михайлова-Нейнски се фръцна и почна да бълва змии и гущери срещу СДС, защото не я номинирали за президент. Адвокати въртели схеми за имотни измами (кой ли е учуден). Пенсионер блудствал с 12-годишната си внучка. „Чествахме” 25 години от Чернобилската авария. Е, да откривате в този списък грам оптимизъм? Пак добре, че не се хвърляме масово от панелките, както китовете самоубийци върху брега. Макар че никога не е късно Картаген да бъде разрушен...

Огнян Стефанов
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 13801 |01.05.2011 Четвърти километър . 97| 15552 |26.04.2011 Антиамериканци по рождение . 14| 7373 |25.04.2011 Черното да стане цветно . 57| 15703 |21.04.2011 Съвестта е еврейска измислица*

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads