Реклама / Ads
61| 16056 |07.01.2021 ГЛАСЪТ

Тръмпизация плюс мутризация, борисовщина, пеевщина и каскетщина - това е Б-я

.
Този поглед не вещае нищо добро... Източник: бТВ
В Щатите се случват отвратителни неща. Подклажда ги Доналд Тръмп. Параноидната шизофрения не прощава. Патологичните й форми у хора от върха на властта са описани от учените отдавна. Хитлер, Сталин, Мануел Нориега, проф. Александър Цанков - в наши условия и др. са пример за пораженията на заболяването. Другото доказателство са милионите жертви на въпросните сатрапи.
 

В ХХI век подобни извращения в цивилизования свят са невъзможни. Поне така се считаше до мозъчно изтръпналия Тръмп след загубата на изборите от опонента му Джо Байдън. Не е темата как и защо се е случило това, а какво последва.

Това е тест за демократичните устои на САЩ, много точно отбеляза Елена Поптодорова, бивш посланик в САЩ и зам.-шеф на Атлантическия клуб. И допълни: „Той обича прожектори и няма да умре от добродушие“.






Този израз директно прехвърля мост към нечистоплътната родна политическа стряха. Под нея дебелашки и нагло се простира премиерът Борисов. Той нарече отиващия си американски президент „Моят приятел Доналд“. Фамилиарна форма, присъща на комплесирани хора, които искат да се похвалят с по-големия брат. (Същата комплексарщина крещи от позите му до Путин и Ердоган) Тръмп му дари комплимент: „Борисов е достоен за премиер на Германия“. Отговорът за подобни изрази е някъде в учебниците по психоматична медицина, защото не става ясно дали Тръмп е имал предвид, че не харесва канцлера Меркел и поставя над нея Борисов - доста унизително, или, че Борисов му напомня Хитлер, да речем…

 

През пролетта в България ще има парламентарни избори. Главният въпрос е дали статуквото ще остане на власт или ще бъде отстранено от нови победители. При първия вариант Борисов ще заяви: Така е решил народът. Ще отхвърли всички обвинения и доказателства за манипулиране на вота и по един или друг начин, ще формира правителство. То ще бъде съгласувано и дори диктувано от Делян Пеевски. Той окончателно превзе ръководството на ДПС, изолирайки Доган в замъка на Росенец.

 

Ще има несъмнено и протести, вероятно много по-мащабни и не толкова миролюбиви като тези през 2020 г. Те ще бъдат обявени за платени от този или онзи.

Така или иначе Борисов ще се позовава на законността на вота. Социолози, медии, анализатори и всички останали на хранилката на властта ще доказват от сутрин до вечер демократичния избор. Борисов великодушно ще пусне напред някой лъскав костюмар, а той ще се дръпне в задкулисието да се готви за президент. Тази сделка се договаря в момента.

 

Това е първият вариант за пролетни събития.

Има и друг. Борисов губи изборите и най-големият му кошмар – разследване на действията му и повдигане на обвинения, се сбъдва. Това той не може да допусне. Мозъкът му не може да преработи такава мисъл. Тя го парализира. Милиардите, изнесени в чужбина ще останат неупотребени. Всевластието, с което е свикнал, ще се изпари. И ще го посети синдромът „Тръмп“, дефиниран в понятието Разрушително поведение и дисоциални разстройства. Това са трайни проблеми в поведението, вариращи от постоянно предизвикателно, провокативно или злонамерено отношение до постоянно нарушаване на основни социални и правни норми. Включват опозиционно предизвикателно разстройство и дисоциално разстройство на личността.






В какво може да се изрази това у нас? Преди всичко в официално непризнаване на загубата. Ще се докара от девет кладенци вода, за да се аргументира позицията. Ще се появят кошаревски свидетели за нарушения по време на вота. Автобуси ще докарат „защитници“ на загубилата власт по примера на Тръмп. На сцената в този момент „спонтанно“ ще излязат „граждани“ – силови структури, паравоенни образования, футболни ултраси и охранителни фирми, близки до триумвирата „Борисов-Пеевски-Гешев“. Как ще бъдат представени публично е ясно, но всички ще са наясно кои са и от кого са изпратени и платени.

 

САЩ са велика държава с демократични традиции и силна икономика. Политическата криза в момента я разтриса, но обществото има сили и потенциал да се справи.

 

А ние? Нервите – икономически, политически и социални са оголени, мозъците ни са пред изпушване, а българите са разделени до ниво „грабвайте телата“. Дали ще се стигне до гражданска война? Много е възможно. Загубилите власт, влияние и милиарди, ще са на път да загубят и свободата си. Ще бъдат зли и брутални. Деградацията на сегашния елит допуска такъв вариант.






Днешната яростна, на моменти злобна риторика на премиера Борисов по време на редовния брифинг на Щаба излъчва сигнали за подобна развръзка през пролетта. Той отдавна няма аргументи и си служи единствено с лъжи и манипулации - от енергетика, през газопроводите до президента. Българската пролет изглежда неизбежна. Освен ако не сме най-смотания и робски настроен народ. Ще трябва да се мине през драматични събития, счупени глави и кръв. Борисов е уплашен и това подклажда агресията. Нали видяхте как избяга след монолога? Нито един въпрос, дори от проправителствените мисирки…

 

Д-р Димитър Попкутуев

 

П.П. Какво общо имам аз с Пеевски? – запита риторично Борисов. Израз, достоен за Мъпет шоуто. Освен това, ако нямаш общо, защо толкова се възпаляваш, нахлуваш и прекъсваш брифинга на Щаба, за да го "начукаш" на президента Радев, че те е свързал с Шиши? А че Борисов и Пеевски са свързани няма никакво съмнение. Доказателство са десетки обществени поръчки на фирми, близки до Пеевски, директни поръчки за стотици милиони поради спешност, преследването на неудобните и критикуващите властта, ползването на комфорта на пеевските медии, рекета на различни бизнеси, придобиването на чужди бизнеси, корупционните практики, ползването на прокуратурата и службите като репресивни органи и пр. и пр. Малко ли е?

Тепърва ще говорим за това.

И Борисов, дай отчет за похарчените рекордни над 8 милиарда през декември.

Апропо: Гешев още ли твърди, че няма нищо ясно около чекмеджето с милионите и кюлчетата и Мата Хари?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 13450 |05.01.2021 Един ден ченгета ще пребият МВР-шефа или децата му - такава е матрицата . 22| 16400 |05.01.2021 Господин Борисов, слезте от хеликоптера. Слезте. Не мога повече да Ви гледам . 19| 14541 |04.01.2021 Колко пъти още Борисов ще открива КС „Петрич“? Кой плаща масрафа? . 11| 17650 |04.01.2021 Класацията „Тиква на годината“ приключи. Голям екшън и навалица, но един е Той

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads