Реклама / Ads
200| 119280 |11.05.2015 ГЛАСЪТ

Върнах се в България - отново мутри и измислени герои

.
Ана Иванова
След 12 години емиграция далеч, от семейството и рожбите си, взех решението да се върна в родината си и да започна реализация и доколкото мога да предам натрупания си опит. Но за шест месеца престой в България си зададох въпроса - аз със самолет ли кацнах или с машина на времето?
Върнах се с идеята, че вече не сме 1994-та и че няма Соц..... 

Но отново е "НО"...... 


Положението е много по-зле дори от 1994-та, поне тогава се знаеше кой кой е. По-зле от прехода, който уж беше за добре... 


Още има "мутри" по нощните заведения, но "мутри ", самопровъзгласили се за " бизнесмени". С ланец, който сякаш го е изровил от Тракийското съкровище, с охрана от 5 човека, които държат под око дали сервитьорът е донесъл правилното количество салфетки. 


Разбрах, че ако не си човек на някой, няма как да постигнеш целите си. Или ако нямаш човека и си що-годе добре изглеждаща жена, трябва да си легнеш с някой чичко и вече си назначен на пробен период един месец! Никой не го интересува, колко чужди езика владееш или с какво образование си. 


Разбрах, че кражбите не са намалели, а обратното. Превърнало се е в спорт, като се чупят рекорди. Краде се от най-ниско до най-високо ниво в държавата. 


Разбрах, че ако не приличаш на кукла барби не можеш да се котираш никъде. И в крайна сметка - всяка втора е идентична с другата, защото е явно, че пластичният хирург е един! 


Разбрах, че сме държавата с най-много Миски на глава от населението! 


Разбрах, че не мога да отговоря на 11 годишната си дъщеря на въпроса: -....."мами, защо и на теб не ти подаряват апартамент и кола, а ходиш на работа и сме разделени, за да ги имаме тези неща"?... Въпрос, подбуден от поредното риалити предаване по национален ефир.


Разбрах, че всички тези риалити предавания промиват мозъците на подрастващите.... 
Няма да цитирам предавания - но от тези риалити предавания се раждат момичета за двукратна употреба! 


Разбрах, че няма смисъл да инвестираш 5 години в образованието си, просто отиваш и си купуваш диплома. 


Разбрах, че ако не си ВИП значи не си интересен.


Разбрах, че в България има най-много педофили на свобода, след като на 13 годишно дете му е позволено да ражда! .... Но да! и тук отговорът е ясен - Мешерето е по-силно от наказателния кодекс на България, защото МЕШЕРЕТО е решаващо за парламентарните, президентските и кметски избори! 


Разбрах, че когато си пусна новините в 19:00 часа ще науча поне за два смъртни случая причинени от бързи коли! 


Разбрах, че манталитетът и мисленето на моите сънародници не са променени - дано не обидя някого, но има ли обиден значи е ясно, че не е променен! 


Разбрах, че аз не мога да оцелея и да се реализирам в тази държава за пореден път! 


Разбрах, че билетът ми ще е отново еднопосочен за обратно връщане в нормалния свят. Свят, където няма показност и всичко което постигаш, го постигаш със знание и много труд, защото там, където съм била 12 години, хората вече са в 23 век. И всички са равни! 


Разбрах също, че ще има много засегнати след прочитането на всичко това..... Но защо ли ще са засегнати? 


.... Защото някой ще се разпознае в написаното от мен! 
Радвам се, че разбрах на време всичко!

 

НЕКА БОГ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И НАШИТЕ РОДИТЕЛИТЕ И СЕМЕЙСТВА!"

 

Ана Иванова

 

Това е отвореното писмо до медиите в България на "Мисис България" Ана Иванова. Тя живее от години в Монако и е член на партията на френския президент Оланд.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 80| 18284 |09.02.2015 Най-силните трусове у нас тепърва предстоят - залогът е европейска България . 26| 10465 |20.01.2015 Свободното слово между #КОЙ и "Америка за България" . 16| 11311 |19.01.2015 Защо "случаят КТБ" няма шанс да приключи в България . 67| 11347 |02.12.2014 Путин удари България, да се сеща ЕС*

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads