Реклама / Ads
0| 7623 |31.05.2022 ИНТЕРВЮ

Евгений Дайнов пред Фрог: Ако й е писнало на Калина Константинова, да си намери друга работа

.
Евгений Дайнов
Ако й е писнало на Калина Константинова, да си намери друга работа. Това каза пред Фрог нюз политологът Евгений Дайнов относно видеообръщението на вицепремиера относно украинските бежанци. Ето какво допълни той по темата:
 

 Г-н Дайнов, изненадан ли сте от отношението на управляващите и по-специално на г-жа Калина Константинова към украинските бежанци?

 

Изненадах се и се възмутих.

 

Защо чрез видеообръщението на Константинова управляващите дадоха такъв негативен сигнал към украинския народ?

 

Нямам представа, питайте ги. Но сигналът не е добър, защото да делиш хората на нисши и висши не е присъщо на европейската цивилизация, в която всички сме равни. Да делиш хората на наши и чужди, външни и вътрешни, е част от онова, което Путин иска да постигне. Затова тези неща са срамни. 

 

А как си обяснявате тази реторика на хора, които до този момент са демонстрирали твърда политика срещу войната в Украйна и категорична подкрепа към бягащите хора?

 

Това тяхно говорене ме навежда на две мисли. Първо Константинова, аз не я знам, очевидно е била прекалено дълго чиновник. Деформирано е мисленото й. Без да й знам биографията, мога да се басирам, че е била чиновник поне 20 години. И второ - ако й е писнало, а то очевидно й е писнало, да си намери друга работа. 

 

Обнадеждава ли факта, че заради това нейно обръщение виждаме голяма вълна на недоволство?

 

Обнадежден съм, че хората държат властите отговорни. Летвата е много по-висока, отколкото бе летвата при Бойко Борисов. Те онези бяха гангстери, каква летва да държиш?! Видях във фейсбук, че е обявен протест пред МС за 18, 30 ч. и смятам да мина, за да видя какво става. Но да, добре  е, че гражданите държат управляващите отговорни. Още повече, че доброволците  свършиха работата с бежанците, а не държавата.

 

 

Въпроси на Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 52764 |30.05.2022 Койна Русева пред Фрог: Наско, какво стана бе, брат? . 0| 12471 |27.05.2022 Георги Георгиев пред Фрог: Шефът на БАБХ шикалкави за подкупа, уклончив е, твърди, че на ГКПП “Кап. Андреево” има контролиран хаос . 0| 8502 |26.05.2022 Страхил Делийски пред Фрог: Управление на „Възраждане“, „Български възход“ и БСП не е реален сценарий, използва се за политическо надприказване . 0| 7481 |24.05.2022 Писателят Йото Пацов пред Фрог: Кирил и Методий са равноапостоли, приравнени с учениците на Исус Христос

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads