Реклама / Ads
3| 7983 |14.09.2007 ИНТЕРВЮ

Иван Драганов: Време е някои по върховете на БСП да изтрезнеят

.
От агенция "Фокус" Румен Петков се опитва да ни строява „Мирно, свободно!", но не става. Награди хасковския кмет и областната управителка, задето не опазиха горите от пожари, което е цинизъм, смята Иван Драганов, бивш областен шеф на БСП - Хасково, сега редови социалист.
 
- Г-н Драганов, Очаквахте ли такова развитие на срещата на БСП-актива в Хасково с министър Румен Петков?

- С идването на Румен Петков нищо ново не се случи. На хасковската партийна организация отдавна й беше ясно, че носителят на съобщението за подкрепа от страна на ВПС на Георги Иванов от години насам е негов най-яростен поддръжник. Изненадата беше в това, че видният партиен ръководител и държавник Румен Петков с нищо не аргументира подкрепата, която Висшият Партиен Съвет оказва за кандидатурата на Георги Иванов. Такъв начин за въздействие не си е позволявал дори Тодор Живков. Така че дори и след становището на ВПС, сред социалистите в Хасково няма да настъпи промяна. Този път те няма да бъдат подплашените хорица, които ще гласуват така, както Румен Петков казва. За подобен извод основания ми дава растящият рейтинг на подкрепения от редовите социалисти в града Георги Узунов.
- Какво ви говори такава позиция на ВПС?
- Партийната централа е в паника при мисълта, че след неуспеха на евроизборите, на местните избори ще претърпи пълен провал, от което логично според мен ще последват предсрочни парламентарни избори. И тъй като за Хасково и Димитровград съществува илюзорната представа, че сегашните кметове са избираеми, от Висшия съвет не само са готови да предадат социалистите в региона, а и вече го направиха. Висшият съвет дори не помисли, че Георги Иванов надменно не благоволи да се появи сред социалистите в града.
В опитите да спаси позицията си, вътрешния министър преди два дни награди на церемония хасковския областен управител Райна Йовчева и хасковския кмет Георги Иванов, чиито заслуги са само в неопазването на горите в областта. Само по себе си това е цинизъм.
- Казахте, че редовите социалисти не приемат този натиск. Кого тогава ще подкрепят?
- Редовите социалисти многократно са обявявали, в това число и пред централата, че подкрепят кандидатурата на Георги Узунов. Този неаргументиран натиск отгоре в стил "Равнис, Мирно!" още повече ще затвърди мнението им, че натрапената кандидатура не е техният кмет.
Румен Петков може и да не знае, че досегашният кмет разбива партийната организация, Висшият партиен съвет може да не знае, че в Хасково няма и един лев промишлена инвестиция, може Сергей Станишев да не знае, но хората знаят, че градът е обхванат от корупционни схеми и че тук е силно развито "дарителството".
Хората обаче знаят всичко, те го усещат на гърба си. Затова и се опълчват на Румен Петков и ще гласуват за техния си избраник.
- Това разцепление няма ли да провали хасковската партийна организация в борбата за съветници в Общинския съвет?
- Разцепление няма! От Общинската партийна организация са се отцепили 5-6 човека, които през годините са били или председатели на общинската партийна организация, или депутати. Визирам Ангел Найденов, Иван Илчев, Димитър Велев, Татяна Димитрова. Точно те обаче носят основната вина за дефицита на кадри и за това, че нямаме представител в ръководните държавни органи. Сега партийната ни организация укрепна благодарение на председателя й Иван Станчев. Сигурен съм, че ще спечелим кметските избори с нашия кандидат Георги Узунов и в съвета ще влязат повече и по-качествени хора. С това ще подобрим кадровия потенциал на Общинската партийна организация, въпреки усилията отгоре да ни разбият.
- На фона на всичко, което се случва в Хасково и Димитровград, звучите много оптимистично и спокойно.

- Има защо - дадох ви аргументите. Вървим по правилния път. Обединени сме около идея, а не около интереса, и в това ни е силата. Все по-малко стават хорицата, които са в партийната организация заради "кокала", а това значи все по-малко клиентелизъм в града.
Пък и хората тук знаят, че аз по принцип съм спокоен човек, а моето спокойствие винаги води до победа.
Така че ще продължавам да си гледам лозето, от хубавото му грозде да си правя хубаво вино. Да си пийвам от него и да чакам някои от хората горе да изтрезнеят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 11023 |05.07.2007 Световноизвестният илюстратор Иван Ганчев:Някои от сегашните ви капиталисти са бивши върли комунисти . 8| 7543 |29.06.2007 Хасан Азис, кмет на Кърджали: Има етническо напрежение, но в някои партийни кабинети . 0| 6015 |18.05.2007 Д-р Желю Желев.:Крайно време е и в България да се проведе операция "Чисти ръце" . 0| 7553 |29.03.2007 Проф. Васил Райнов, директор на Института за български език: Трябва ни съвременна езикова политика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads