Реклама / Ads
4| 14438 |05.01.2010 ИНТЕРВЮ

В. Райкова: Боби каза - "На "Плиска" не ходя"

.
Венета Райкова
Това бяха последните думи на Боби. Готвеше се да разкрие подробности около убийствата на знакови босове, казва телевизионната журналистка=
 

интервю на Стойко Стоянов

- Г-жо Райкова, кога за последно разговаряхте с Боби Цанков, вярно ли е, че сте готвели ново негово участите в „Горещо”?


- В 19,00 ч се чухме с него последно снощи по телефона. Уточнявахме негово гостуване в „Горещо”. Той потвърди участието си за другата седмица. По-късно вечерта ми писа във „Фейсбук” какви теми ще коментираме. Искаше да говори за убийствата на Георги Стоев, Георги Илиев, Поли Пантев, Самоковеца, Иво Карамнски и други знакови фигури от подземния свят. Общо седем теми трябваше да коментираме, уточнихме ги нещата.

Тази сутрин отново към 11,10 ч си писахме във „Фейсбук”, и това беше. После разбрах, че са го убили 90 минути след последния ни контакт.

- Помните ли какви бяха последните му думи?

- Последните му думи бяха, че иска да ме запознае със жена си, че много ще си допаднем двете. Това е последното му изречение във „Фейсбук”. Не зная как се казва тази жена, имат ли брак...

- В какво настроение беше днес сутринта?


- Беше в много добро настроение, не се усещаше никакво напрежeние в поведението му. Майтапехме се...

- Споделял ли е с вас за заплахи?


- При последните ни разговори изобщо не е говорил за това. Но след ноемврийското предаване на „Горещо” разказа, че са го заплашвали. Обясни ми как Сако го е притиснал с колите си до мола и той е бягал за да се спаси. Тогава Сако го е предупредил да не говори повече за Мето Илиенски, за който Боби твърдеше, че е жив и че той му е занесал пари и паспорт преди да избяга. Доста след тази случка пък ми прати SMS, че някакав затворник се е свързал с него, отправял му е заплахи, изнудвал го е за пари, но точно каква е била историята - не знам.

- Смятате ли, че разкритията и разказите му за хора от подземния свят са основния мотив за убийството му?


- Нямам никаква представа. С него съм разговаряла единствено като журналист. Трудно ми е да правя предположения.

- А вие вярвахте ли на разказите му за убитите босове?

- Вярвах му, а и сигурно в тях има много истина, след като му посегнаха. Ако не са били истина, защо да излиза да ги говори по телевизията, та те му костваха живота.



Боби Цанков в предаването на Венета Райкова "Горещо"

- Ще направите ли предаване в негова памет?


- Да, тази събота ще направим в „Горещо” предаване в негова памет, както направихме и за Жоро Стоев. Финалните думи на последното интервю, което направихме с него бяха предизвикани от мое предупреждение, че трябва да внимава, да се пази след това, което говори. А той ми отговори: „Ти за мен не се притеснявай, взел съм мерки и да знаеш, че на „Плиска” не ходя! На „Плиска” не ходя!” Чисто символично искаше да каже, че няма да му се случи това, което стана с Жоро Стоев, който бе прострелян до хотел „Плиска”. С тези негови думи смятам да завърши предаването „Горещо” в събота.

- Смущава ли ви фактът, че и Георги Стоев, и Боби Цанков получиха куршум след изяви в „Горещо”?


- Много съжалявам за хората, искрени съболезнования за близките им. Трудно ми е да търся някакви връзки. Все пак за 6 г. през „Горещо” са минали над 300 гости.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 103| 18263 |08.11.2009 Евгения Живкова: Днес Живков би казал: “ Тази демокрация е едно недоносче” . 11| 9160 |05.10.2009 Антон Станков: Изхарчиха 45 милиона лева за 1% доказателствен материал . 12| 6297 |04.04.2009 Георги Първанов: Диалогът с Русия не е награда или наказание, а необходимост, без алтернатива . 16| 6847 |14.10.2008 Вл. Тодоров: Българинът се чувства безнаказан на пътя, държавата нехае

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads