Реклама / Ads
75| 23191 |24.12.2012 ИНТЕРВЮ

Силва Дончева: 2013 ще е тежка година

.
Силва Дончева
В България статуквото почти няма да се промени; моделът, свързан с Бойко Борисов не е изчерпан и върви към още по-твърди позиции, казва за Frognews.bg астроложката Силва Дончева.
 

интервю на Ана Кочева

- Силва, преживяхме т.нар. „край на света” според календара на маите. Случаен ли е фактът, че предсказанията на маите съвпаднаха с най-тежката икономическа криза?

- Както неведнъж съм писала, че маите нито имат такова предсказание, нито разполагат със знания за новите епохи в развитието. Разбира се, това е част от всеобщото щоу, в което сме потънали. Съзнанието на хората се фокусира към странни и екстравагантни неща, които пречат да се отчитат реалностите. А те са доста тежки и изискват спешни адекватни действия от всеки човек. Има и търговски, и медиен интерес. От друга страна, всичко това има и полезно действие, тъй като насочва интереса на хората и към по-духовната страна на живота. Дано обаче да няма разочаровани от факта, че нещата няма да се разрешават толкова бързо и ефектът да е нетраен или дори обратен. 

- Какви уроци не научихме от отминаващата 2012 година?

- Уроците, които научаваме в момента, са, че не може да се върви по-старому. Както съм писала нееднократно: купонът свърши. Може би това не е ясно на много хора, които и сега ми задават въпроса, кога ще се върне предишната ситуация на масово безгрижие, кредити, купуване и продаване, кога проблемите ще свършат. А отговорът е - никога, поне в обозримото бъдеще от 20-30 години. Най-важният урок е, че никой не може да свърши личната работа на човек и не може да поеме отговорността за него, а най-малко държавата. Всеки трябва да започне да мисли за основните неща в живота – кой е, накъде отива, защо се е родил и кому служи. Отговорите на тези въпроси отдавна са пред нас в християнството и в словото на Учителя, но ние не ги разбираме. Затова е време да поумнеем, ако трябва и с бой.

- Знам колко огромен е въпросът „Какво ни очаква през 2013?”, но все пак как изглежда България през очите на астролога. Предполагам, че имаш своята прогноза.

- За съжаление 2013 г. ще е тежка година, главно в икономически план. Растежът, който се очаква, няма да се състои, икономиката ще се крепи на европейските проекти и фондове, безработицата няма да намалее. Ще има много активни синдикални движения, доста протести и недоволства, много съюзи и споразумения ще отпаднат, някои ще се заменят с нови, но това няма да доведе до големи промени. Нещата ще се решават на парче. В политиката също няма да има съществени изненади. Статуквото ще е почти същото с малки размествания, но главната линия ще е същата. 

Като цяло в света ще се засилят тенденциите към съюзяване на стари и консервативни течения както на ниво банки, така и в сферата на икономиката. Новото трудно ще си пробива път и в момента ще е само на ниво революции в определени региони и много протести и недоволства в останалите. Европейският съюз няма да стабилизира икономиката си и ще се движи на ръба на пропастта. Разликата ще е през 2014 г., когато в света се очакват истински сериозни размествания и рязко покачване на военното напрежение. Тогава ще са налице и най-драстични промени в Европейския съюз, банковата система и общоевропейската валута.

- У нас пък идват отново избори; до какво степен астропрогнозите се покриват със социологическите?

- В България статуквото почти няма да се промени. Ще има ожесточена на пръв поглед борба, която ще доведе до разпръсване на гласовете, явно и не толкова директно споразумяване между основните политически сили и доста фалшификации. Интересен е фактът, че в непосредствена близост до слънцето на премиера точно около времето на предстоящите избори ще се движи планетата на изобилието и щастието – Юпитер, преминаващ през последната декада на Близнаци. Същевременно тя ще предполага изключително много и чести споразумения, непрестанни сложни политически конфигурации, обърквания, лъжи, бързо адаптиране и много хитрост. Нещата ще се сменят с огромна скорост и нищо няма да изглежда трайно на повърхността, но на практика нищо няма да се промени, а животът ще е все по-стегнат. 

- Добре, а коя ще е най-ярката политическа фигура на 2013, а и през следващите 4 години?

- Моделът, свързан с Бойко Борисов не е изчерпан и върви към още по-твърди позиции. Ще е налице съсредоточаване на много власт в една посока, но вероятно това е съдбата на страната и мисленето на самия народ. Трябва да поискаме друго, за да получим друго. Светът също като цяло ще върви в посока на все по-голям контрол на огромни международни организации и сдружения върху всички по-важни решения във всяка отделна страна. 

- А по отношение на света като цяло, кои ще са най-важните предупреждения, на които трябва да обърнем особено внимание?

- Светът спешно трябва да извърши технологична революция от друг характер /на чисти източници/, не въз основа на тези природни ресурси, както и да разреши климатични и демографски проблеми. Това за съжаление ще стане и по военен път. Всички тези мъки, разбира се ще доведат и до промяна в мисленето, което в края на краищата ще е полезно. 

- Сред медийната истерия около краят на света се прокраднаха и тълкувания за това, че всъщност календарът на маите бележи ново, по-духовно начало. Става ли българинът, а и човек въобще, наистина по-духовен, по-разумен или бърза да живее, да гребе с пълни шепи, без мисъл за тези, които идват след нас?

- Това не зависи много от нас. Светът се движи и управлява от могъщи духовни йерархии, които ние наричаме ангелски чинове. Начело на тази божествена йерархия е Христовият Дух. Тази йерархия управлява космоса, циклите в него, както и живота на планетата и в Слънчевата система. Преди около 2000г. лично Христовият Дух поставя начало на огромен цикъл, най-малко от 25.920 година, съобразен астрономически с прецесията на пролетната равноденствена точка. 
През 1914г. започна вторият етап от този голям цикъл /той е разделен на 12 периода от по 2160г./ и пролетната равноденствена точка навлезе в съзвездието на Водолей. Оттогава са минали около 100 години. Този нов период бележи огромните промени в последния век и те ще продължат и през следващите столетия в строго направлявана посока. Това предусещат човешките души и бързат с настъпването на промяната, но има още време до по-трайни състояния. Трябва да се извърви още доста път и да се разрешат много проблеми. Да, човек е много по-духовен, мъдър и милостив. И тази тенденция ще продължи неизменно. Има обаче една подробност; човек трудно може да постигне това просветление сам, разчитайки само на собствените си сили. Промяната става много по-бързо, когато съзнателно се следва учението, което Бог е изпратил за съответния момент на преход. Това в настоящият цикъл е християнското учение, чието продължение е словото на Учителя /за епохата на Водолей/. Така пътят на човешката душа става далеч по-бърз и по-лек. Защото само Бог може да промени човекът. Или образно казано, когато човек прави една крачка към Бога, Той прави 100 крачки към човека.

- И накрая – кога ще е следващият край на света?

- Край никога няма, защото човек е безсмъртна душа. Това, което се разбира като край, всъщност е начало на ангелоподобното състояние на човешкото същество. А това е момент на новораждане, на възкресение и безсмъртие в служба на Бога.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6663 |16.07.2009 Т. Дончева: Със Сергей БСП е обречена . 6| 10424 |30.06.2009 Силва, астролог: Хороскопът предсказва бъдещи събития чрез най-големите обекти във Вселената . 31| 24119 |23.06.2009 Силва, астролог: Чакат ни огромни и непредсказуеми проблеми . 27| 9465 |23.12.2008 Т. Дончева: Полицаи гледат от кабинетите си бардак “Цура”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads