Понеделник, 23 Октомври 2017, 14:29
Frognews
0| 2412 |21.03.2017

Станислав Иванов: ГЕРБ залага като основен приоритет безопасността по пътищата

.
Кандидатите за народни представители Станислав Иванов и Димитър Главчев проведоха среща с представители на Асоциация на автомобилните производители /ААП/. Главчев и Иванов запознаха представителите на ААП с програмата на ПП ГЕРБ в частта й за безопасността на пътното движение и транспорта.
„ГЕРБ е единствената политическа партия, която в програмата си е акцентирала като основен приоритет безопасността на движение по пътищата, в програмите на нашите опоненти няма дори ред за това“, заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ за 25 МИР Станислав Иванов. В дискусията с представителите на ААП именно безопасността по пътищата беше основен акцент, както и чистотата на атмосферния въздух.

Председателят на  управителния съвет на Асоциацията Александър Миланов  представи  пред представителите на ГЕРБ  изготвената  визия и мерки за екологично и устойчиво развитие на автомобилния парк в България. На срещата се дискутира състоянието на автомобилния парк, и неговото влияние върху безопасността на движението и околната среда. Станислав Иванов и Димитър Главчев представиха мерките, които правителството на Бойко Борисов е взело по този казус. Те обясниха за Националната пилотна схема на МОСВ, която бе създадена по инициатива на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева във втория кабинет на Борисов. „Програмата е финансирана от Национален доверителен екофонд, а бюджетът й е 1 милион лева годишно. Целта й е активно да подпомага купуването на електро- и хибридни автомобили от централната и местната администрация, като по този начин се стимулира използването на щадящи околната среда транспортни превозни средства. Именно това е и една от мерките за намаляване на фините прахови частици във въздуха“, обясниха кандидатите за народни представители от ГЕРБ.

Като основен проблем беше посочена нарастващата тендeнция за увеличение на възрастта на автомобилния парк в страната, както и липсата на регулация за намаляване на тази тенденция . Беше поставен въпроса за  сервизната дейност и липсата на контрол на техническата изправност на автомобилите на пътя. Станислав Иванов изрази мнение, че остарелият автопарк и  нерегламентираните среди за дейност на различни субекти води до повишаване броя на произшествията. По думите му е нужна промяна в наредбите, касаещи Закона за движение по пътищата, както и въвеждане на регламент, който касае техническите прегледи. „Предвиждаме реформа в КАТ, която да доведе до по -добро техническо състояние на автомобилите чрез подобряване на мерките при техническите прегледи“, каза Иванов.

Кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ за 23 МИР Димитър Главчев обясни визията на партията относно данъчната система и в частност тези за автомобилните собственици. Той подчерта, че запазването на сегашната данъчна система гарантира сигурност за българския бизнес и за граждани. Относно екологичното развитие на автомобилния парк в България Димитър Главчев припомни, че и в момента електромобилите са освободени от данъци. „Радвам се, че провеждаме тази дискусия. Даваме началото на един по-обширен диалог, в който могат да се включат неправителствените организации и гражданите. Ако партия ГЕРБ спечели изборите на 26 март, гарантираме, че това ще се случи“, каза още Димитър Главчев.
От ААП изказаха готовност да съдействат  за създаване на условия за устойчиво развитие на автомобилния парк в България. Бе изразено и желание за бъдещо взаимодействие на представителите на ГЕРБ с ААП.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Жельо Бойчев: Промяната е неизбежна. Гласувайте с бюлетина номер 10 1| 2747 |24.03.2017 . Корнелия Нинова: Ние сме гарант за суверенната ни, свободна, равноправна на другите европейски народи България 1| 2688 |24.03.2017 . Цветан Цветанов и Антонио Лопес присъстваха на работна среща за създаването на икономическа зона между Пловдив, Хасково и Бургас 1| 2629 |24.03.2017 . Петър Кънев: Осигурени са 600 000 лв. за здравния факултет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ 0| 2777 |24.03.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах