Реклама / Ads
0| 3541 |23.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

БСП на среща със СФСМВР: Трябва нов Закон за МВР и колективно трудово договаряне за служителите

.
Източник: БСП
БСП проведе среща със Синдикалната Федерация на служителите в МВР (СФСМВР). На срещата от страна на левицата присъстваха зам.-председателят на партията Атанас Зафиров и народният представител Иван Иванов, които са и водачи в листите на ”БСП за България” за парламентарните избори, съответно в Сливен и Шумен.
 

На срещата се изтъкнаха редица проблеми в структурата на МВР в последните години, като акцент се постави върху нормативния хаос. Синдикатите бяха категорични, че има нужда от нов закон за МВР, както и служителите на МВР да получат право на колективно трудово договаряне. Беше обсъден и въпросът с въвеждането на минимални стандарти за облекло, оборудване, обучение и квалификация  на полицейските служители на европейско ниво.

 

"Европейските граждани трябва да се чувстват сигурни и защитени, независимо в коя част на Европейския съюз се намират", съгласиха са представителите на БСП и обещаха, че ще поставят въпроса в Народното събрание и в Европейския парламент.

 

"От БСП отдавна говорим за нуждата от нов Закон за МВР. Ако БСП управлява Министерството на вътрешните работи, в първите месеци ще направим пълен анализ на цялата система, на базата на който ще стъпи новия закон. Целта при разработването на закон ще е сигурност, предвидимост и възможност за кариерно развитие на служителите без политическа намеса", обеща Иван Иванов.

 

Атанас Зафиров от своя страна подчерта, че е крайно време да се реши проблемът, свързан с липсата на колективно трудово договаряне за служителите на МВР.

Социалистите също така акцентираха от нуждата от материално-техническо обезпечаване и осъвременени възнаграждения на полицейските служители, което срещна одобрението на синдикатите.

 

"Имаме единомислие по проблемите, които се обсъдиха. Много от тях са залегнали в нашата програма  и са напълно изпълними, стига да има политическа воля за това. А ние имаме такава", обобщиха в края на срещата представителите на БСП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 3128 |23.03.2021 Цветан Цветанов: Работодателите трябва да усещат реална подкрепа, когато държавата харчи милиарди . 1| 3423 |23.03.2021 Д-р Костадин Костадинов, Възраждане: Имунизационни паспорти не трябва да има, а ваксинацията трябва да е само доброволна . 1| 4647 |22.03.2021 Васил Божков: Болните не трябва да умират по стълбите . 0| 3268 |21.03.2021 Иван Иванов, БСП: Акции, свързани с Национална сигурност би трябвало да имат минимална публичност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads