Реклама / Ads

1| 2783 |16.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

БСП-Варна: Костадин Ангелов не успя да се определи в коя роля участва в изборите и продължава да злоупотребява в кампанията

.
Източник: БСП
Сезираме ЦИК и СЕМ за нерегламентирано използване на ефирно време по време на предизборна кампания.

Преди седмица от БСП–Варна приканихме министъра на здравеопазването и кандидат за народен представител Костадин Ангелов да се определи в коя от двете роли ще участва в предизборната кампания. Той така и не го направи!


На 9 март 2021 година Костадин Ангелов публично заяви, че прекратява кампанията си, а два дни по-късно – че повече няма да агитира в районите, в които е кандидат за народен представител. Твърдението му, че е прекратил предизборната си кампания обаче се оказаха лъжа.

 

Седем дни по-късно град Варна продължава да е осеян със стотици плакати и билбордове с образа на Костадин Ангелов, които агитират избирателите да гласуват за него, като на плакатите и билбордовете е посочен номерът на бюлетината на коалицията, от която е издигнат - ГЕРБ-СДС. Разбирането на министър или кандидат депутат Ангелов за „прекратена кампания“ се свежда до „не агитирам във Варна.“. Той обаче продължава да е кандидат в два многомандатни района като в това си качество злоупотребява със служебно положение, използвайки безплатно и нерегламентирано ефирно време по всички медии. Неопределеният Ангелов се „лее“ всекидневно в почти всички новинарски емисии и предавания, както и на живо в социалните мрежи, в електронните медии, вестниците и радиостанциите.

 

От БСП сезирахме Централната избирателна комисия, както и Съвета за електронни медии за поведението на Костадин Ангелов по време на предизборната кампания, което е в разрез с всички правила и норми. По този начин останалите политически субекти, участващи в предизборната надпревара, са в неравнопоставено и дискриминационно положение. На тях, без всякакво съмнение, би било отказано подобно „напоително“ отразяване в медиите, независимо по каква тема говорят. За морал дори няма да споменаваме.  Публичните изяви на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и медийното им отразяване представляват груби нарушения на почти целия чл.198, гл. 12,  раздел V от Изборния кодекс от страна на търговските електронни медии, които в предизборната кампания могат да отразяват платени или безплатни форми на кампанията на отделните политически субекти, които са регистрирали кандидати, но при строго определени правила и норми, заложени както в Изборния кодекс, така и в Закона за радио и телевизия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 5| 2728 |16.03.2021 Павел Вълнев: Глухата общност иска разбиране и равни права . 0| 2659 |16.03.2021 Благовест Кирилов: Нужен е нов държавен подход към стартъпите . 7| 2808 |16.03.2021 Джема Грозданова: Какво загуби България от липсата на лидерство? . 2| 2768 |16.03.2021 Анна Славова: Дистанционната работа създаде редица проблеми за семействата и учителите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ