Реклама / Ads

0| 2692 |27.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

След среща с ресторантьорите: БСП Варна внася в Общинския съвет предложение за намаляване със 70% таксата за тротоарно право и с 50% на такса смет за ресторантьорите

.
Борислав Гуцанов
70% намаляване на такса „тротоарно право“ и 50% намаляване на такса смет – тези две предложения ще внесат общинските съветници на БСП –Варна още следващата седмица.

Мярката е абсолютно необходима след непрестанното отваряне и затваряне на заведенията и загубите, които търпят собствениците на заведения заради хаотичните действия на правителството спрямо тях. “Абсурдно е да не работиш, а да плащаш тротоарно право и такса смет.” Ако общинските съветници на ГЕРБ не гласуват тези промени, това ще е ясен сигнал,че ресторантьорският бизнес във Варна не им е приоритет, точно както не е проритет на цялото правителство, и не ги интересува, че голяма част от тях са изправени пред фалити.  На среща между водача на листата Борислав Гуцанов и представители на ресторантьорския бизнес във Варна, бяха представени исканията на бранша.

 

„Ресторантьорският и хотелиерският бранш са по очи“, заяви Борислав Гуцанов и се ангажира освен незабавните мерки на местно ниво, да се погрижи и за предложения, които да бъдат внесени в следващото Народно събрание. Мярката, с която беше намален ДДС на храни и напитки на 9 % трябва да продължи по време на кризата. Борислав Гуцанов припомни: „Още при гледането на бюджета за предходната година предложихме ДДС за храни да стане 9 %. Това щеше да се отрази благоприятно на много браншове, включително и на ресторантьорския, както и на джоба всеки един човек, който отива до магазина за хранителни продукти. ГЕРБ обаче отхвърлиха предложението ни, но само няколко месеца по-късно, когато настъпи кризата, видяха, че е добро и го приеха, макар и само за вашия бранш. Мярката трябва да продължи докато продължава и кризата.“.

„Да, това ще е някакъв вид успокоение в бранша“, заяви Марин Сотиров – председател на Сдружението на заведенията в България за Варна.

 

“Да не говорим, че в много страни от ЕС част от оборота се  поема от държавата в този момент на тежка криза. Това в България не стана за нито един бранш.”, даде пример Гуцанов. „Ние не смеем да го поискаме дори това“, завиха ресторантьорите.

От бранша и кандидатите за народни представители на БСП се обединиха и около искането да се въведат максимални осигурителни прагове по професии, както и веднъж завинаги да се реши въпросът с авторските права – „един откровено лобистки закон, който пълни джобовете на определени хора.“ Обсъден беше и въпросът за отпадане на постоянната категоризация на заведенията.

 

„Трябва да действаме стъпка по стъпка. Ангажираме се само с нещата, които можем да изпълним и още следващата седмица, на местно ниво, ще видите резултат.“, каза водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ Борислав Гуцанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 19| 3103 |26.03.2021 Горан Благоев: Как да говорим за национална памет и достойнство, след като паметниците на една чужда армия са по-внушителни от тези на собствената ни войска . 0| 2848 |23.03.2021 БСП на среща със СФСМВР: Трябва нов Закон за МВР и колективно трудово договаряне за служителите . 7| 3148 |18.03.2021 Стефан Дойкин: ПП „Републиканци за България“ ще бъде фактор в следващото управление на страната . 10| 2564 |15.03.2021 Мобилен пункт за среща с гражданите откри ПП „ Републиканци за България“ в Стара Загора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ