Реклама / Ads
0| 5743 |06.07.2019 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Отбелязваме Деня на целувката

.
Целувката си има свой собствен ден и той се отбелязва на 6 юли. Страстната целувка кара зениците ни да се разширяват, увеличава пулса ни с над 100 и повече удара в минута.
 

Идеята целувката да си има „Международен празник“ идва първо на британците, които забелязали, че хората като че ли забравят да се целуват. Удоволствието от целувката е може би най-интимното чувство, което всеки може да изпита. Но за жалост то е изместено от чисто социалната формалност на целувката, която вече се е превърнала по-скоро в прелюдия към друг вид интимност.

 

Световният ден на целувката се чества във всички точки на планетата и не е толкова комерсиализиран като „Свети Валентин“.

 

Най-ранните писмени доказателства за целувката датират от преди 3500 години.

В света съществуват най-различни легенди за появата на целувката. Една от тях разказва, че целувката е измислена от средновековните рицари, които по този начин разбирали дали техните съпруги са пили вино. Според друга целувката идва от връзката между майката и бебето.

 

При нея губим между 6 и 12 калории.

 

В американския щат Индиана тя се смята за престъпление, в Кънектикът е забранена за жени в неделя, а в Айова местният шериф може да арестува всеки, който целува непознат.

 

Ето и няколко категории целувки според IN LIFE.

 

Вълна от нежност
Тъкмо се каните да си тръгвате, но се поглеждате. И изведнъж ви връхлита вълна от нежност. Не се сдържайте, целувайте го така, сякаш всеки момент ще се отдадете един на друг.

 

Първа целувка
Представете си, че вашите чувства се зараждат, вие се стеснявате да го целунете, но все пак докосвате устните му. Задръжте леките докосвания, докато някой от двама ви не издържи и не започне страстно да целува другия.

 

Мокра целувка
Овлажнете устните си в нещо вкусно, прохладно или горещо и го целунете с влажни устни.

 

Гореща целувка
Тук е важно да се отчетат контрастите. Ако той пие горещ чай, вземете в устата кубче лед или немного студена минерална вода и започнете да се целувате. Ако пък той яде сладолед, глътнете малко горещ чай и след това се замислете за целувката.

 

Сладка целувка
Тук е подходящ всеки десерт, който ви харесва и на двамата. Пробвайте да го изядете, като в същото време се целувате.

 

Дъжд от целувки
Представете си, че се разделяте и искате да го запомните завинаги. Обсипете го с дъжд от целувки и не се ограничавайте териториално.

 

Агресивна целувка
Тя може да бъде страстна или малко обидена. Захапете леко крайчеца на ухото или на устата, а след това дайте воля на страстта.

 

Ескимоска целувка
Потрийте върховете на носовете си, това ще придаде на целувката ви оттенък на привързаност, нежност и вярност.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6851 |16.01.2019 Отбелязваме Световния ден на 'Бийтълс' . 2| 6360 |10.03.2018 Кошлуков уволнил продуцент на ”Денят започва с култура” . 0| 5882 |10.08.2017 Ако не обичате да работите, днес е Вашият ден, Денят на мързела . 11| 9028 |13.11.2011 М. Илиева: Целувката със Стела бе знак

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads