2|
				 9179
				|16.10.2013
				
								ЛАЙФ СТАЙЛ
				
				Японски главен готвач предложи да ядете земя... буквално
 
									
				Японски главен готвач на име Тошио Танабе е основател на т. нар. „земна кухня“. Макар че шепа пръст в чинията да не предизвиква особено приятни асоциации у повечето хора, специалитетите от кал на Танабе имат своите почитатели.			
			Резервации за ресторанта му Ne Quittez Pas в Токио се правят най-малко три месеца предварително, а храната се сервира в глинени съдове.
Танабе е бил обучен в парижки мишленовски ресторанти. Той уверява, че добавянето на земя в храните дава здравословен и естествен нюанс на всички видове ястия, от супи до десерти. И феновете на кухнята а напълно съгласни с това, опитвайки с удоволствие скариди, трюфели и ризото със запазената „кална“ гарнитура на ресторанта.
Всеки месец Танабе получава по 20 кг земя от Канума, префектура Тотиги. За повечето ястия той използва чернозем, а за по-леките добавя сиви алувиални почви. Пръстта се копае на дълбочина и минава щателна проверка за примеси и замърсявания, а след това и термична обработка. „Днес, нашето съзнание възприема земята като нещо мръсно и негодно за консумация, но това не е така. Почвата е в основата на природните хранителни добавки В храната“, заявява готвачът.
Моля, подкрепете ни.
 
						 
						 
						 
						 
						 
					
				
			
			
				
				Реклама / Ads
			
			
							КОМЕНТАРИ 
				
				Реклама / Ads
			
		 
			 
					 
                                    
			 
                                    
			 
                                    
			 
                                    
			 
                    
			 
                    
			 
                    
			 
                    
			 
                    
			 
                    
			 
                    
			