Реклама / Ads
Frognews #останивкъщи
0| 3125 |15.10.2019

Пенчо Милков: Незрящите хора могат да бъдат равностойни в обществения живот

.
Пенчо Милков на срещата
В международния ден на белия бастун кандидатът за кмет на Русе от местна коалиция ”БСП за България” Пенчо Милков се срещна с представители на регионалната организация на Съюза на слепите в България

“ Хората със зрителни увреждания са тясно свързани с общината, в която живеят, независимо коя е управляващата политическа сила. Всички знаем как в съвременния свят може да се устрои жизнената среда, за да бъде достъпна за хора с увреждания  - и тротоарите, и местата за пресичане, и обществените сгради, особено за спецификата на хората със зрителни увреждания”, сподели Пенчо Милков пред присъстващите. Той коментира, че вече на много места и в България може да се види наличието на специална алея в пешеходните зони, която улеснява движението на хората с бели бастуни. “В тази насока, обаче община Русе е длъжник на незрящите хора в нашия град”, заяви Милков. Социалистът изрази намерението си като кмет да работи за изграждане на специални маршрути, предназначени за незрящите и да следи стриктно дали проектите за публичните пространства са съобразени с изискванията за достъпност на хора с увреждания. “Тези промени не изискват особено голям ресурс. По трасето се разполагат различни видове настилки, които водят хората и им помагат да се ориентират”, каза Милков.

 

“Като кмет ще гарантирам подкрепа за хората със зрителни увреждания от страна на общината и институциите, а когато се решават техните проблеми ще бъдат внимателно изслушвани, така че диалогът да остане отворен. Вярвам, че незрящите хора могат да бъдат равностойни в обществения живот и имат своето място в него”, заяви кандидатът за кмет.

 

Представителите на ССБ споделиха, че имат значителни проблеми в придвижването, свързани с некачествените градски ремонти, най-вече с неправилното поставяне на тактилните плочи и попитаха Милков как предвижда да се справи с този проблем. "Като кмет  ще бъда безкомпромисен към некачествено и незавършено в срок строителство. Процедурите за избор на изпълнители не само трябва да са законосъобразни, но и да осигуряват на хората красива градска среда за работа и живот, което е нашата цел ", отговори той.

 

По време на разговора хората споделиха с Милков, че в редица отношения се чувстват затруднени в своето ежедневие, тъй като звуковите сигнали на светофарите в Русе масово не работят и не се предприемат действия за отремонтирането им, както и други устройства, подпомагащи тяхното придвижване.

 

В хода на срещата те поставиха и въпроса за качеството на обществения транспорт в града. Милков коментира, че голямата възможност за община Русе е проекта за закупуване на нови тролейбуси. Намаляването на стойността на картите за ученици, студенти, пенсионери и хора с увреждания е заложено в неговата програма за управление, като целта е поетапно постигане на безплатно пътуване на тези групи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Пенчо Милков: На 27 октомври излезте и гласувайте! Това е пътят към промяната 0| 3322 |14.10.2019 . Пенчо Милков: Ще подкрепяме всяка инициатива на гражданите за залесяване и подобряване на жизнената среда в Русе 0| 3202 |13.10.2019 . Пенчо Милков: Спортът е един от основните фактори да чувстваме гордост към родното място 0| 3383 |11.10.2019 . Пенчо Милков: Промяната в Русе зависи от всички нас, заедно можем да я постигнем 0| 3220 |10.10.2019

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ