Реклама / Ads
Frognews
0| 3403 |18.10.2019

Радина Банкова и представители на ”Стратеш” обсъдиха възможностите за развитие на туристическата дейност

.
На среща с членове на туристическо дружество ”Стратеш” кандидатът за кмет на община Ловеч Радина Банкова представи идеите си за развитието на туризма като една от възможностите за просперитет на града.

Според госпожа Банкова Ловеч и околностите са с прекрасни природни дадености, а културно - историческите факти дават възможност да бъдат привлечени много туристи както от страната, така и от чужбина. Ловеч е с традиции и в близкото минало е бил център на сериозен туристически поток. Как може това да се възобнови, да се изградят нови места за спорт и отдих - може да се постигне в кратки срокове с една много сериозна програма, в която да се включат с конкретни предложения хотелиери, ресторантьори, общинското управление, както и всички граждани, които имат отношение към тази дейност с предложенията, които биха направили. Според Радина Банкова, както в миналото, така и сега, много от дейностите биха могли да се извършват на доброволчески начала, стига да има кой да организира желаещите да участват в различни дейности.

 

Светослав Генчев, председател на ловешкото туристическо дружество "Стратеш", сподели постигнатото от дружеството през последните 20 години в развитието на планинския туризъм, както и организираното включване в така наречения "градски туризъм". Изявите на дружеството са насочени към всички възрастови групи в общината, структурата им от 450 членове е една от водещите в Българския туристически съюз. Годишно организират около 30 прояви, като за съжаление според Светослав Генчев, помощта и финансирането от страна на общината са нулеви. От години се точи сагата със собствеността на ресторант "Юзината", за част от който туристическото дружество има нотариален акт, а за останалата част общината има претенции за собственост. Молбата на членовете на дружеството е проблемът да се разгледа в общинския съвет и да се вземе решение, след като съдът се е произнесъл по проблема. От дружеството имат идеи как да се направи по - достъпна средата около Деветашката пещара, а така също и вътре в нея.

 

За гражданите биха могли да се отворят двете пещери на "Баш Бунар" - Табашката пещера и пещерата "Васил Левски", както е било преди години. Предстои получаването на нотариален акт за собственост на Туристическия дом на "Стратеш", след което ще се обсъжда по - нататъшното му използване. От дружеството имат идеи и за организирането на спортно - туристическата дейност в училищата, но се нуждаят отново от помощта на общината и на Регионалното управление по образованието. В разговора стана дума и за отличната дейност на Планинската спасителна служба в Ловеч, в структурата на която участват много от членовете на туристическото дружество, както и за организираните два пъти годишно походи "Зелени недели" в околностите на града, които също се нуждаят от по - голяма разгласа сред населението.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Радина Банкова: В Ловеч и селата живеем в два свята - на управляващите и на всички останали хора. Това трябва да се промени 0| 3249 |18.10.2019 . Радина Банкова : Заедно с общинските съветници от БСП ще се справим с проблемите на Ловеч 0| 3060 |13.10.2019 . Радина Банкова: Искам хората да припознават Ловеч като добро място за живеене и работа 0| 3081 |12.10.2019 . Радина Банкова: Трябва да се отдели внимание на туризма в Ловеч като най - бърз начин за съживяването на бизнеса 0| 3213 |11.10.2019

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ