Реклама / Ads
5| 4627 |03.04.2017 НОВИНИ

Семерджиев лобирал за фармацевтичен бос

.
Илко Семерджиев
Министърът на здравеопазването Илко Семерджиев е лобирал фармацевтичен бос да заеме стратегически пост в министерството. Това разкриха пред Фрог нюз разследващи. Става дума за собственикът и управител на няколко фармацевтични фирми Боян Доганов.
 

 Семерджиев настоявал той да стане зам.-шеф на Изпълнителната агенция по лекарствата / ИАЛ/. Ведомството е стратегическо, тъй като от него зависи работата на целия фармацевтичен сектор.  Според източници в прокуратурата още в началото на мандата си,  здравнията министър извикал на среща шефката на агенцията Асена Стоименова и й споделил за намерението си.  Последвали  няколко срещи по този повод, но Стоименова отказала да се подчини, тъй като Доганов имал фирми, свързани с бранша. Това само по себе си можело да се счете като конфликт на интереси.  „Последвала реакция отгоре. На 24 март, в разговор с директора, Семерджиев на висок тон му отправил заплахи, че ако не назначи посочения от него, ще го уволни. Служебният министър заявил: “Мога да Ви уволня, мога и да ви направя други неща“, съобщиха днес от прокуратурата.

 

Около Доганов има и още съмнителни неща. Според търговският регистър той е управител на фирма  „Медиклинтрайл съпорт” ООД, свръзана с клинични изпитания на медикаменти, както и търговска дейност с лекарства. Това означава, че бизнесът му зависи от работата на ИАЛ. Името му фигурира като управител на „Медитранслейт” ЕООД.  Доганов  е един от собствениците на „Дженерал Логистик Сървисиз” ООД за недвижими имоти, ремонти, туризъм и други дейности. Боян Доганов фигурира в търговския регистър и като едноличен собстквеник на „Медиконсулт Директ” ЕООД. Дейността на фирмата е свързана с организационна и методическа дейност в областта на медицината.

 

Още по-шокиращото е, че предишният министър Петър Москов със заповед е назначил Боян Доганов за председател на Комисията по етика за многоцентрови изпитания. Както вече ви съобщихме самият Доганов има такава частна фирма за клинични изпитания.

Какви още нарушения откри Фрог нюз, четете  след малко.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3704 |03.04.2017 Повдигнаха обвинение на министър Семерджиев за натиск за назначение . 3| 3839 |24.03.2017 Семерджиев поиска повече пари за ведомството си . 3| 5092 |21.03.2017 Проф. Семерджиев ще ”освежава” бордовете на болниците с много дългове . 2| 4129 |28.02.2017 Семерджиев: Напрежението в „Пирогов” е по-скоро субективно, отколкото обективно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads