Реклама / Ads
0| 5361 |28.10.2007 НОВИНИ

100 лева за глас в Благоевград, кебапчетата в Столипиново свършват

.
В повечето ромски квартали на много градове се купуват гласове, най-младият и най-стария избирател гласуват във Врачанско, в Джебел само 1 кандидат за кмет, във варненско село цели 10 се борят за поста.
 

До стотачка стигна цената на един глас в местните избори в Благоевград, информацията бе потвърдена от полицията, която разследва сигнали за нарушения в местния квартал „Струмско”. Някой избиратели признали пред репортер на БНТ, че вече са взели на ръка 20 лева за да гласуват. Срещу парите избирателят дава трите си имена и ЕГН- то. В Плевен мизата обаче е паднала на скромните 15 лева за глас.

Светла Каменова – говорител на ОИК в Бургас призна, че има подадени сигнали за купуване на гласове в култовия квартал „Меден рудник”. В Бургас живеят около 10 000 роми, а по данни към 12.00 часа били гласували почти всичките регистрирани в една секция 370 избиратели. Никой обаче не знае колко точно души живеят в така нареченото гето на „Меден рудник”. В пловдивския квартал "Столипиново", с преобладаващо ромско население, кебапчетата се свършили. Спешно кебапчиитеrsz_3.jpg поръчвали нови количества кайма, за да заситят глада на местните избиратели, които гласували активно, само ако похапнат обилно от димящите скари, намиращи се в близост до избирателните секции. Напечено се оказа положението и в Хасково, където по думите на председателя на 90-та избирателна секция, представители на ДПС с пълномощни, подписани лично от Ахмед Доган, стоят пред секциите и отбелязват гласувалите избиратели. Друг застъпник на същото място размахвал макет на „правилната” бюлетина, която трябвало да бъде пусната в урната.

Дванадесетокласник от град Козлодуй пък се оказа най-младият избирател в страната. Пак в региона – във врачанското село Селановци  ще гласува най-възрастният избирател у нас – 101 годишният Иван Мондовски.

Друг интересен факт се оказва наличието само на един кандидат- кмет в Джебел, докато във варненското село Звездица цели 10 претенденти се борят за гласовете на едва 700 избиратели. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5084 |28.10.2007 Претендентите за София - ранобудници . 8| 5796 |28.10.2007 Волен Сидеров: Изборите да се обявят за невалидни! . 0| 5315 |28.10.2007 Мъж обстрелва изборна секция в кв. „Младост" в София . 0| 8004 |28.10.2007 ГЕРБ се оплака от саботажи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads