Реклама / Ads
5| 5757 |30.10.2009 НОВИНИ

3 вида оръжие са екзекутирали Бай Миле

.
Подсъдимите по случая с убития Бай Миле
Една от иззетите 30 гилзи при разстрела съвпадала с открит куршум в дома на подсъдим по делото.
 

По Бай Миле и гардовете му е стреляно с 3 вида оръжия, става ясно от балистичната експертиза, приложена по делото за разстрела, на чието петъчно заседание показания дадоха експерти. Според информацията от тях е стреляно с автомат Калашников, 9-милиметров, неустановен от експертите пистолет и картечен пистолет 9 калибър система УЗИ. УЗИ-то, използвано за покушението срещу Милчо Бонев, е хърватска конфигурация, почти идеално копие на оригиналния израелски модел.

30 гилзи са иззети от местопрестъплението. 1 гилза е открита при обиск в дома на единия от подсъдимите, която съвпада с намерените в ресторант "Славия", където Бай Миле бе показно разстрелян. Експертите са категорични, че боеприпасите са сръбски. Не може обаче да се каже, че и оръжията са сръбски или че покушението срещу един от основателите на СИК е извършено от сърби. Също така стана ясно още, че от гилзите не могат да се вземат дактилоскопски следи, тъй като при изстрел те се заличават. Две ДНК експертизи, представени пред съда не дават категорични отговори по делото за убийството на бай Миле и още петима през лятото на 2004 година. Първо бе представено изготвеното становище от експерта Николай Тюфекчиев, изследвал червени петна по 2 маратонки Адидас и Найк, иззети при обиски от полицията.

Количеството изследван материал обаче не е бил достатъчен, за да се даде категоричен отговор дали това е кръв - човешка или животинска - или е нещо друго. Той предполага обаче, че петната не са от човешка кръв. Стана ясно, че изследваният материал е взет от външната страна на маратонките. Не е вземан генетичен материал от вътрешната страна - факт, който не бе пропуснат от защитниците на подсъдимите. След повторен разпит на експерта Николай Тюфекчиев стана ясно, че напълно е възможно, дори и 5 години след убийството, да има годен ДНК материал по вътрешната страна на маратонките и да се установи на кого са. Делото продължава пред декември.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6985 |24.10.2009 Разбиха мощна група за търговия с оръжие . 0| 6557 |22.07.2009 Оръжие и наркотици откриха спецченгета в акции . 2| 5815 |29.05.2009 В Русия разкриха контрабандно оръжие за България . 8| 4967 |20.03.2009 Данъчни и МВР изземат оръжие от длъжници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads